sobota 25. října 2014

Boom Boom, Skvělí Ambersonové, Dr. Breakfast, The Maid's Room, Zaměstnání


Boom Boom (2010) - 70 %
Musím říct, že tohle mě docela pobavilo. Ti dva jsou prostě výborní a je to skvěle satirické. Navíc má situace i pointu, sice tušenou, ale stejně tak příjemnou. Tady je vidět, že se vkusem se dá sranda udělat z čehokoli.

Skvělí Ambersonové (The Magnificent Ambersons, 1942) - 65 %
To, že se jedná o film Orsona Wellese je přece jen celkem rozpoznatelné, je zde skvělá kamera, je zde dobře vystavěný scénář, výborná práce s herci, ale bohužel je to tak nějak všechno, co mě navíc nechávalo docela chladným. Možná budu muset filmu později dát novou šanci, stejně jako jsem ji dal "Občanu Kaneovi".

Dr. Breakfast (2012) - 55 %
Samotný úvod je celkem dobrým, imaginativním nápadem, který ukazuje to, že lze ztvárnit všechno, v animaci pak určitě. Jenže jak to pokračuje, už je to místy prostě jen divné, a to je tak nějak celé. Chtělo by to ještě malinko na scénáři zapracovat a mohlo to být přijatelnější.

The Maid's Room (2013) - 35 %
Takový trochu jednoduchý zločin a trest, kdy polovinu stopáže se film tváří jako něco naprosto jiného, než jakým to ve skutečnosti je. Hodně prvků z první části je zde pak naprosto zbytečných, protože jen podvádějí pozornost od toho, co se vlastně stane. Je to celkem špatně napsaný scénář, což je škoda, jinak by se film snesl.

Zaměstnání (El empleo, 2008) - 80 %
Skvělá alegorie na to, jak s některými lidmi skutečně zacházíme. Není to úplně originální, tohle se dá vidět i jinde, ale v tomhle celkem depresivním a tichém provedení je to přece jen své a dobré. Zanechá to ve vás přesvědčení o tom, že byste sem tam mohli jednat trochu jinak.

Žádné komentáře:

Okomentovat