čtvrtek 30. října 2014

Život a smrt plukovníka Blimpa, Little Monkey, Live Nude Girls, The Rules of the Game, The Hornet's Nest


Život a smrt plukovníka Blimpa (The Life and Death of Colonel Blimp, 1943) - 95 %
Neměl jsem ani chvíli pocit, že by mě film mohl nadchnout, čímkoli, ale to bylo předtím, než jsem se na něj podíval. Nejprve mě dostal krásný Technicolor, potom herci ve skvělých rolích, následně humor, no a potom celý film. Vyrovnávat se s válkou je možné různými způsoby, a tohle je rozhodně jeden z těch příjemnějších.

Little Monkey (2011) - 60 %
Animace, která rozhodně stojí za to, roztomilá, a to i když zobrazuje něco vážnějšího. Ale právě ta roztomilost tomu dodává trochu nový náboj, který je jen ku prospěchu věci. Není to nic skvělého, ale potěší.

Live Nude Girls (2014) - 15 %
Čekal jsem, pravda, hodně naivně, že to bude pořádný odvaz, že se to bude blížit pornu, ale tohle je skutečně soft, kde jde jen o to, že se holky za ty prsa sem tam chytnou. Mohl jsem si ještě myslet, že to bude docela fajn komedie, ale haha, to opravdu nehrozilo. Takže nakonec jen celkem zbytečný a dlouhý film, kde jde jen o ta prsa, která sem tam nestojí za nic.

The Rules of the Game (2009) - 50 %
Ale jo, ono to je místy i docela vtipné, ale když si člověk uvědomí, kolik už podobných zásnub bylo a kolik jich bylo stejně vtipných, tak nějak to ztrácí svoje kouzlo. Chlapík, který vypráví, tomu ale dodává alespoň tu průměrnost, která může sem tam, při některých zvratech ve vyprávění, překvapit.

The Hornet's Nest (2014) - 60 %
Ano, takové záběry z akce zase tolik neuvidíte, na druhou stranu myslím, že těch skutečně zajímavých záběrů tady není. Co se ale rozhodně daří na diváka přenášet, to jsou emoce. Ano, válka je zbytečná, ale copak by podobný film a podobné osudy mohly existovat bez ní?

Žádné komentáře:

Okomentovat