středa 29. října 2014

Zemřít vedle tebe, Muž v šedém, Sensology, Fed Up, How to Eat Your Apple


Zemřít vedle tebe (Mourir auprès de toi, 2011) - 55 %
Je to více méně hlavně imaginativní, trochu surrealistické asociování, ale aspoň to má nějakou formu, má to zajímavé nápady a zajímavé zpracování. Ta animace je prostě pěkná. Jinak je to ale něco, co mi zase tolik neřekne. Jsem asi přece jenom více dějový člověk.

Muž v šedém (The Men in Grey, 1943) - 70 %
Nemám rád kostýmní dramata, nebo v tomto případě tedy melodramata, protože mi přijdou nabubřelá a prostě nudná, ať už jsou šaty, jak chtějí, barevné. S černobílou kamerou barevnost odpadá, ale stejně to pro mě není to pravé. Když ale herci hrají skvěle, tak hrají skvěle a herectví James Masona jsem vždycky měl rád. Závěr filmu je naprosto skvělý.

Sensology (2010) - 20 %
Ne, je mi líto, ale ve mně to naprosto žádné emoce nevyvolalo. Nemůžu si pomoct, ale kdybych si pustil vizualizaci v nějakém hudebním přehrávači, měl bych z toho všeho asi podobný zážitek, jako z tohoto "filmu". Ten by se lišil jen podle hudby, kterou bych pustil. A tady mi "hudba" nic neřekla.

Fed Up (2014) - 85 %
Hodně dobrý, i když mám pocit, že moc útočný dokument o tom, že Amerika je tlustá a všimla si toho až po padesáti letech. Myslím, že tu ale může najít inspiraci v podstatě každý, kde se snaží zhubnout, protože díky globalizaci už tu jíme stejné šmejdy jako ti za Velkou louží. Rozhodně stojí za to se na tohle podívat.

How to Eat Your Apple (2011) - 35 %
A zase jedno takové asociování. Jako je to hezké, co se všechno zrodí v lidské hlavě a jak se z toho udělá film, ale nemůžu si pomoct, tohle si může dělat každý, ale vydávat to nutně za film... No jo, ono se to hýbe, tak to film asi je...

Žádné komentáře:

Okomentovat