pátek 3. října 2014

Jih proti Severu, North Atlantic, Cat Run, The Gate, Swelter


Jih proti Severu (Gone with the Wind, 1939) - 75 %
Velkolepý film, o tom žádná, ale přesto jsou zde momenty, které nejsou až tak snadno snesitelné a mohou být po letech protivné. Výprava je úžasná, o tom žádná, ale herecké výkony v některých momentech trochu pokulhávají. Především pak ve druhé části, kdy ani ty dramatické momenty nejsou dotaženy k dokonalosti, jak by bylo záhodno. Vždycky to bude velký film, ale měl jsem pocit, že by to chtělo hodně, aby byl vskutku úžasný.

North Atlantic (2010) - 65 %
Dobrý dramatický snímek, kterému chybí k dokonalosti ještě trochu silnější momenty, než jaké jsou nám prezentovány. Přece jen, místy to vyznívá docela suše. Přesto je to velmi příjemná ukázka toho, jak využít omezeného prostoru, který je dán zápletkou. Herecky to je celkem příjemné.

Cat Run (2011) - 60 %
Byl jsem docela překvapený z tohoto filmu. Jsou de skvělé akční momenty, výborné postavy a hlavně i humor, který jsem nečekal, ale místy mě opravdu pobavil. Není to nic skvělého, ale pro mě je to i tak milé překvapení, které je příběhově trochu snadné, plynoucí, ale celkově je to přesně to béčko, které se očekává. Větší krvavost by tomu nevadila.

The Gate (2011) - 50 %
Jako sci-fi, tedy jako film, kde jsou prvky z budoucnosti, ať už technické nebo biologické, film funguje výborně. Na druhou stranu je to problém v tom, že celá zápletka by se hodila spíše pro větší film, alespoň podle toho, co je nám všechno řečeno, respektive napsáno. Je to škoda, že se do filmu vešla vlastně hlavně akce a vše ostatní je sdělováno textem.

Swelter (2014) - 55 %
Místy je to hodně kýčovité, i když to by bylo možné omluvit stylizací. Je to takový mišmaš různých žánrů a přístupů k filmu, že z toho vzniká něco docela nového, zajímavého a pro mě osobně snesitelného. Není to tak cool, jak se to na první pohled tváří, ale pro béčkaře je tohle více jak snesitelné. Plus ještě nesmím zapomenout na JCVD!

Žádné komentáře:

Okomentovat