sobota 4. října 2014

The Terms, Den začíná, Bat Eyes, Cat Run 2, Děvčátko a liška


The Terms (2010) - 50 %
Snímek o tom, že hranice mezi smrtí a životem je velmi krátká, stejně jako mezi láskou a nenávistí. To, co zde syn a otec podstupují, je do jisté míry ukázkou toho, jak pokroucené hodnoty můžeme mít. Není to ale samo o sobě až tak odzbrojující, jak to být mohlo.

Den začíná (Le jour se lève, 1939) - 75 %
To, že Gabinovi zrovna tyhle role sedí je asi celkem jasné. Má na to obličej, má na to schopnosti a diváci mu prostě věří. Ten příběh je dobře vystavěný, ale nějak se mi nezamlouvalo tempo, ani to, kam příběh směřoval. Rozhodně mu nechybí kvality, o tom se nedá přít, ale na druhou stranu, když mě film nezaujme, tak mě prostě tolik nezaujme.

Bat Eyes (2012) - 60 %
Krása je v očích toho, kdo se dívá. A přesně o tomhle snímek je. Je jen na nás, jak budeme krásu vnímat a kde ji uvidíme, zda na první pohled, anebo si ji uvědomíme až později. Příjemně lehce romantický film, který se vás nesnaží do něčeho tlačit, ale na druhou stranu vás může svým poetickým pojetím i celkem nudit.

Cat Run 2 (2014) - 80 %
Pěkný kousek o tom, jak je možné souznít s přírodou. Film není objevný, nemá překvapivou pointu ani nějakou velkou gradaci. Stejně jsem si ale nemohl pomoct, tohle je prostě snímek, který mě okouzlil právě tím, jak je docela přímočarý a tím hezký.

Děvčátko a liška (The Girl and the Fox, 2011) - 60 %
Podobně jako v případě prvního dílu se mi i pokračování líbilo. Je fajn slyšet v americkém filmu češtinu, v tomhle případě docela často. Roden se nevrátil, tak on ani nemohl, když jeho postava zemřela, ale hrdinka jeho absenci dobře vynahrazuje. Je to pořád výborně vtipné, i když ne celé, ale některé momenty prostě potěší. Fajn béčko.

Žádné komentáře:

Okomentovat