středa 22. října 2014

Casablanca, Road Rage, Falcon Rising, TMB: Paynee FC, Frank


Casablanca (Casablanca, 1942) - 100 %
Některé filmy si rád připomínám a "Casablanca" je jedním z nich. Věčný příběh jedné lásky, která nemohla být naplněna. Na druhou stranu je tohle ale skvělé konverzační drama s naprosto dokonale vybroušenými charaktery, které jsou natolik stylizované, že vám prostě musí uhranout. Bogart, Bergman, Rains, Lorre a Veidt, to jsou jména, která v jednom filmu vytvářejí nehoráznou kvalitu. Prostě něco, co by měl fanoušek filmu vidět.

Road Rage (2012) - 45 %
Hezký vtípek, ale u toho to také končí. Film nenabízí nic zásadního, ale prostě jen ukázku toho, jak jsou někdy lidé nervózní, a toho, co se jim může stát. Je to celkem originální, je zde představivost, ale nakonec pořád jde jen o tu pointu.

Falcon Rising (2014) - 40 %
Klasická akční řežba, která se tváří strašně cool, stejně jako všechny postavy, které se zde objevují. Hlavní hrdina je ale celkem snesitelný, je vidět, že trochu mlátit umí, navíc mu tu jeho psychickou poruchu celkem žerete. Ne, že by pro příběh měla až takový smysl. Jinak ale je to jasný tah na bránu, nic se nepřetvařuje a nic navíc tu není.

TMB: Paynee FC (2011) - 75 %
Říká se, že sport je tím, co mnohé lidi spojuje bez ohledu na to, jak jinak jsou od sebe odlišní. Ve fotbale to platí určitě, a to i proto, že je díky němu možné dosáhnout mnohé. Třeba i hrát s míčem na místě, kde vlastně pořádně chybí pevnina. Skvělé upozornění na to, jak moc lidé - a v tomhle případě děti - dokážou, když chtějí.

Frank (2014) - 80 %
Výborná ukázka hereckého mistrovství Michaela Fassbendera, který na sebe klidně vezme masku, takže jeho obličej většinu filmu není vidět. Proč by neměl vzít takovou výzvu? Je mi tím sympatický, což je spojeno i s tím, že tenhle životopisný snímek je výborně absurdní, až je silně depresivní. Skvělé herecké výkony.

Žádné komentáře:

Okomentovat