pondělí 27. října 2014

Rosa, Odpolední osidla, Möbius, Zátah 2, Pythagasaurus


Rosa (2011) - 75 %
Ať už je příběh, jaký chce, v tomhle případě mě doslova nadchla trochu teatrální, ale stejně velmi působivá vizuální stránka. Je to jako z nějakého hororového cirkusu, což se mi nesmírně líbí. Jiný příběh by tomu seděl více, nějaký skutečně hororový, al i přesto se místy daří vytvářet skvělou atmosféru.

Odpolední osidla (Meshes of the Afternoon, 1943) - 70 %
Zajímavý experimentální film, který si pohrává s tím, jak je člověk vykořeněn ze společnosti sebou samým a také s tím, jaká je smrt lákavá a co všechno s sebou může přinést. Některé obrazy jsou skutečně výborné, hlavně když si uvědomíte, jak se zde vlastně kroutí realita toho, co vidíte.

Möbius (2011) - 
Möbiova páska je fenomén, který se v tomhle případě podařilo vložit do filmu. Říkal jsem si, jak to dokážou, a skoro se jim to i dobře povedlo, ale onen prvek nečekaného, zvratu, který nemá vysvětlení, je sice fajn, ale myslím, že by se to obešlo i bez toho. Fungovalo by to lépe a mělo to i větší konzistentnost celé filmové pásky.

Zátah 2 (The Raid 2: Berandal, 2014) - 85 %
Ať už se mi příběh líbil, nebo ne, a nejsem si jistý, i když se spíše kloním k tomu, že ano, tak se prostě nemůže nechat, že tohle je vizuálně neskutečný film. To, co tady uvidíte, pokud se týká bojových umění, to prostě jen tak nikde neuvidíte. Ano, je to dlouhé, ale ty bojové sekvence, to zobrazení násilí, ty jsou prostě jedinečné a neskutečné. Vážně při natáčení "The Raid 2" nikdo nezahynul?

Pythagasaurus (2011) - 50 %
Docela fajn matematický vtípek, kde zaujme zpracování. No, ona je pravda, že zaujme hlavně zpracování, protože ten vtip sám o sobě není až tak dobrý. Nakonec jste rádi, že už je to za vámi. Škoda, myslím si, že to mohla být větší sranda.

Žádné komentáře:

Okomentovat