středa 1. října 2014

Vzpoura žen, I, Pet Goat II, Karlík a továrna na čokoládu, Five Deep Breaths, Are You Here


Vzpoura žen (Destry Rides Again, 1939) - 80 %
James Stewart je americký národní poklad, který měli za života docenit mnohem více. Je to jeden z nejzajímavějších herců, a to v tom smyslu, že vás prostě baví se na něj dívat. Když tam je, věříte, že to bude dobrý film jen proto, že tam je. A on to pak dobrý film je. Western mu slušel jako všechno ostatní a z tohohle udělal skvělou komedii, která je stejně chlapácká jako hravá a ženská. Marlene tu hraje až druhé housle.

I, Pet Goat II (2012) - 40 %
Jako experimentální film je to určitě zajímavé, animace je kvalitní a musím ocenit zajímavé, až v podstatě surreálné asociování. To ale neznamená, že se mi to bude jinak líbit. Film na mě neudělal dojem a mám pocit, že celé je to spíše prázdná metafora než cokoli jiného.

Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory, 2005) - 100 %
Tohle je sám o sobě tak pěkný příběh, že by se člověk mohl bát, jak to zkazí. Jenže Tim Burton tomu ještě něco přidal ze sebe, a to přitom zachoval celý příběh. Ještě ho doplnil o vlastní konec, který ale není nijak proti tomu, jak příběh směřoval sám Roald Dahl. Krásný film, který vás donutí myslet na čokoládu. Pokud ji milujete, musíte si dát.

Five Deep Breaths (2003) - 50 %
Dramatické drama o tom, jak může být život dramatický. Postavy mi nějak nepřirostly k srdci a v podstatě celou dobu mi bylo jedno, co se s nimi děje. Tohle asi není něco, co by podobný snímek chtěl sdělit a jak by chtěl na diváka zapůsobit.

Are You Here (2013) - 25 %
Komedie, která vlastně není ani moc vtipná. Spíš jde o to, že je to drama, ale problém je v tom, že se zde řeší takové hlouposti, že by to komické být mělo. Jenže to se neděje, bohužel. Film, který má skvělé herce, ale je naprosto neschopný s nimi cokoli nabídnout. V poslední době je to poměrně standardní stav americké komedie.

Žádné komentáře:

Okomentovat