úterý 14. října 2014

Notes on: Biology, Pinocchio, Dame Factory Inc., Fatal Instinct, Žluté pírko


Notes on: Biology (2011) - 70 %
Výborná animace, ale ještě lepší nápad, který je zasazený do nějakého kontextu, není to jen animování prostě jen tak. Je tu i rámcový příběh, což je moc fajn. Animace samotná se mi moc líbila, hlavně v tom smyslu, kolik si dali tvůrci práce s těmi jednotlivými stránkami. Zafungovalo, za mě určitě dobré.

Pinocchio (Pinocchio, 1940) - 95 %
Studio Walt Disney může mít, jaký chce přístup k předlohám a k příběhům obecně, může být hodně bázlivý v tom, co zobrazuje, hlavně v posledních letech, ale prostě se mu nemůže vzít, že v minulosti vytvořil takové animované filmy, na které se prostě nezapomíná. A "Pinocchio" je jedním z nich. Krásný příběh převedený do krásné animované verze.

Dame Factory Inc. (2011) - 40 %
Tohle je taková škoda... To mohlo dopadnout naprosto skvěle, protože první scénka je naprosto geniální, ale zbytek už jsou tak trochu ohraná klišé a není to ani zábavné, ani černohumorné ani opravdu hnusné a ty digitální triky za moc nestojí. Kdyby si tvůrci dali trochu víc práce, jsem si jistý, že by to mohlo mít mnohem větší hodnocení, ale tady je nejlepší náboj vystřílen na začátku, pak už to jde do kytek.

Fatal Instinct (2014) - 55 %
Ale jo, ten příběh je strašně špatně podaný, mohl být mnohem zajímavější, opravdu napínavý, ale kamera všechno prozrazuje, ale stejně jsem si nemohl pomoct, prostě mě to z nějakého důvodu docela bavilo. Richard Burgi mi tady sedl, ale on v sobě má obecně něco, co mi vůbec nevadí. Spíš naopak. Celkově je to ale přece jen docela slabé, stačilo by se tomu jen trochu věnovat.

Žluté pírko (Yellow Belly End, 2009) - 45 %
Ono by se o tom filmu dalo mluvit strašně moc, ale stejně tak by to mohly být prostě jen prázdné řeči. Rozhodně je to zajímavý nápad, určitě specifická animace, ale nějak zásadně se mě to nedotklo. Viděl, ale asi rychle zapomenu.

Žádné komentáře:

Okomentovat