pondělí 20. října 2014

Bylo jednou zelené údolí, The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, The Inbetweeners 2, Bear 71, The Longest Week


Bylo jednou zelené údolí (How Green Was My Valley, 1941) - 60 %
On je to asi i dobrý film, který rozhodně má co říct, ale na druhou stranu, nemůžu si pomoct, šlo by to natočit ještě o něco dramatičtěji, ještě o něco krutěji, než jak to vyznívá, a myslím, že by to bylo jen ku prospěchu filmu. Ale i v tomhle podání se to rozhodně dá, jen to více řekne milovníkům starších filmů, pro ostatní bude pouze starým filmem.

V knihách je krása, to už asi víme. Tenhle snímek nám to podává trochu zajímavým způsobem. Na jedné straně celkem standardně, protože vychází z "Čaroděje ze země Oz", na druhou stranu je to netradiční, protože je to spojené s hurikánem, který skutečně řádil v New Orleans. Spojení s touto 3D animací je rozhodně silné a zajímavé.

The Inbetweeners 2 (2014) - 60 %
Ale jo, ti kluci jsou hovada, ale v prvním filmu mě docela zaujali a podobně je to i tady. Asi bych si někdy měl dát i seriál, protože ten by mohl stát - alespoň podle hodnocení - opravdu za to. Tohle je místy hnusné, místy opravdu vtipné, místy o ničem, no a do toho je tu ještě Austrálie. A samozřejmě ty holky, s kterými to nikdy není jednoduché.

Bear 71 (2012) - 70 %
Forma rozhodně zaujme na první pohled, protože tohle je takový film bez filmu. Je to v podstatě výstup z toho, jak se sledovala zvířata, která měla na sobě radiolokátor. Vizuálně je to zajímavé, ale slova vypravěčky tomu dávají ještě něco navíc. Netradiční a rozhodně inovativní.

The Longest Week (2014) - 40 %
Romantické drama o tom, jak je těžké najít někoho, s kým byste si rozuměli, ale hlavně někoho, koho byste nechtěli jenom proto, jak vypadá, jenom na sex. Film, který se standardně patlá v žánrových klišé, ale chce být dramatický, chce ukázat, že to jde zajímavě, že to může být drama, ale bohužel to takové není a je to jen plácání, které opět ukazuje Olivii Wilde jen jako hezkou tvářičku.

Žádné komentáře:

Okomentovat