sobota 1. listopadu 2014

Jízda do Ox-Bow, Paths of Hate, Sniper 2, LGFUAD, The Reckoning


Jízda do Ox-Bow (The Ox-Bow Incident, 1943) - 95 %
Další nádherná ukázka toho, jak moc hluboký western dokáže být. Vlastně je to jeden z prvních, které ukázaly, že western není jen zábava o střílení a hezkých ženách. Henry Fonda je hvězdou, ale jsou zde další geniální postavy. Když začne hrát Anthony Quinn, hned vidíte, že tohle je opravdu někdo. Skvělá pointa, ale ještě lepší je celkové provedení "soudu". Jen škoda, že to v té době muselo být tak mírné v zobrazení násilí. Některé scény si o to doslova říkaly a myslí, že by to vedlo ještě k umocnění celého zážitku.

Paths of Hate (2010) - 60 %
Výborná animace a skvělá grafická stránka tomuhle polskému filmu docela pomáhají. Jednotlivé momenty jsou zde zachyceny dobře a sem tam máte pocit, jako kdybyste třeba v tom letadle skutečně seděli. Že by opravdu zlo bylo v každém z nás?

Sniper 2 (Sniper 2, 2002) - 40 %
Primárně je to kopie prvního filmu. Opět se vrací Tom Berenger, aby byl tím správným mentorem nějakému novému člověku. Jinak se ale opět vydává do akce, která má tentokrát spojitost s válkou proti terorismu. Skoro se chce říct, jaký lepší moment si mohl Sniper pro návrat vybrat?

LGFUAD (2010) - 30 %
Ano, asi je hezké, když do toho člověk dá vlastní pocity, ale mám pocit, že tady chtěla být autorka spíše kontroverzní, než aby byla umělecká. Animace by té uměleckosti nasvědčovala a vlastně se mi i líbí, ale celkové provedení už pro mě není.

The Reckoning (2014) - 65 %
Není to rozhodně vrchol thrilleru, ale místy jsem měl pocit, že tohle je vlastně docela dobrý film. To napětí se daří udržovat, to, jak je sledována stopa, je sem tam i strhující. Bohužel postupně se to zamotává a zamotává, což je rozhodně na škodu celého filmu, který tím trochu ztrácí. Zase jednou celkem dobré využití ruční kamery.

Žádné komentáře:

Okomentovat