pondělí 6. října 2014

Tell, Ninočka, Homophobia, Želvy Ninja, Stručná biografie Johna Baldessariho


Tell (2012) - 60 %
Tohle je vážně blbý večer. Hlavní hrdina má v ruce kladivo, pak nůž a dveře se u něj netrhnou. Takhle to zní poměrně komediálně, respektive tak, že by z toho šel komediální horor udělat, ale "Tell" se snaží o opak a zaměřuje se na těžkou atmosféru, která na vás dolehne hned po několika vteřinách, maximálně minutách sledování. Dobré, ale nikoli výjimečné.

Ninočka (Ninotchka, 1939) - 75 %
Greta Garbo je krásná a zábavná, což se od ní asi ne vždy čekalo. Jako Ruska je prostě skvělá, ale je to dáno i příběhem, který je vlastně takovým romantickým vzplanutím mezi dvěma lidmi, kteří jsou názorově naprosto někde jinde. Jenže láska je prostě nevyzpytatelná. Mezi vybranými herci to funguje, navíc jsou zde ještě intriky, které tomu dodávají šťávu. Zábavná dramatická romance.

Homophobia (Homophobia, 2012) - 60 %
Téma dobré, začátek vypadá celkem zajímavě, že by to mohlo být až překvapivě drsné, ale místo toho se autoři rozhodli vydat cestou emocionální a hrají na to, jak se asi cítí mladý člověk, který má problémy se svou orientací, je zamilovaný a s tou osobou je sám. Tak nějak mi to přišlo vyšumělé do ztracena.

Želvy Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles, 2014) - 40 %
Asi jsem přece jenom čekal, že to bude trochu zábavnější, než jaké to ve skutečnosti bylo. To se bohužel nekonalo a z "Želv Ninja" se stala opravdu jen popcornová zábava, která se až moc soustředí na Megan Fox. Na tu se ale nedá tak dlouho koukat, a tak jsem rád, že se povedli alespoň ti želváci. Vypadají dobře, mají charaktery, ale plácají se v nudném příběhu, který nemá čím překvapit.

Stručná biografie Johna Baldessariho (A Brief History of John Baldessari, 2012) - 90 %
Zajímavý člověk, zajímavé sílo, a tak je o něm natočený i zajímavý dokument. Styl je naprosto skvělý, nápaditý, kdy se prostřídává video s animací a fotografií, do toho ještě hlas Toma Waitse. Krátké, výstižné, úderné, objevné. Co víc si přát?

Žádné komentáře:

Okomentovat