středa 9. listopadu 2016

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Centrální inteligence, Mike i Dave sháněj holku, 37, Sněhurka: Jiný příběh


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, 2016) - 40 %
Tim Burton mi v posledních letech už skutečně přijde vyčpělý. Ano, v tomhle filmu je několik málo hororových momentů, nad kterými jsem zaplesal, ale je to jen ozvěna Burtonovy poetiky. Postavy v tomhle filmu jsou naprosto nevyužit, a to především v podobě Evy Green, která je zde vlastně zbytečná. I ostatní mají málo prostoru a jejich význam je relativně pomíjivý. Já jsem se u snímku nebavil.

Centrální inteligence (Central Intelligence, 2016) - 60 %
Nemyslel jsem si, že by mě tenhle film mohl bavit, ale nakonec jsem se přistihl, že strašně fandím Rockovi a že chci, aby nebyl hajzl. Takže mě film vlastně dostal, a to i přesto, že Kevin Hart se svou rozjetou hubou nebude nikdy můj oblíbený komik. Několik scén je zde skutečně skvělých a já jsem se zasmál.

Mike i Dave sháněj holku (Mike and Dave Need Wedding Dates, 2016) - 40 %
Nějak nevím, ale u tohohle filmu jsem se nenasmál tolik, jak jsem si myslel, že se nasměju. Dvojice Kendrick a Plaza je fajn, ale stejně si nemůžu pomoct, většinu času jsem si o jejich postavách říkal akorát to, že to jsou totální krávy. Stejně jako ti dva byli totální debilové. Aspoň to prostředí bylo sem tam trochu využito ku prospěchu věci.

37 (2016) - 30 %
Snímek, u kterého máte pocit, že chtěl něco říct, ale stejně tak budete mít pocit, že se to naprosto minulo účinkem. Prostředí je zajímavé, pojetí, které je místy schizofrenní a bizarní, také není špatné, postavy ujdou, ale celkově to prostě nedělá dobrý dojem v tom smyslu, že to prostě nefunguje. Ta konečná výpověď je prázdná a smutně shrnutá v dovětku.

Sněhurka: Jiný příběh (Blancanieves, 2012) - 60 %
Zase trochu jiný pohled na Sněhurku a její příběh, kdy tentokrát šlo o formu a o posunutí do Španělska před sto lety. Němé filmy se tolik netuší, ale pořád jim to sluší. Stejně jako zajímavé barevné provedení. Ten příběh ale v sobě jinak nic navíc nemá, takže body za formu a za trpaslíky, kteří mlčením vyjádří hodně.

Žádné komentáře:

Okomentovat