čtvrtek 17. listopadu 2016

Alenka v říši divů: Za zrcadlem, Hlavní nádraží, Caesar musí zemřít, Upírův pomocník, Red Sonja: Queen of Plagues


Alenka v říši divů: Za zrcadlem (Alice Through the Looking Glass, 2016) - 40 %
Tohle už opravdu ne. Johnny Depp tady není ani dobrý, ale prostě otravný, stejně jako příběh,  Deppa v podobné roli už prostě vidět nechci... Aha, oni vlastně budou další "Piráti". Cestování v čase je klišé a tady to prostě nevychází, je to jen natahování něčeho, co se mohlo podat i zajímavěji, třeba detektivněji. Ještě že to netočil Burton. Na druhou stranu, on by to asi udělal stejně...

Hlavní nádraží (Central do Brasil, 1998) - 80 %
Takový hezký, lidský příběh o tom, jak to může dopadnout, když se shodou náhod dostane malý chlapec k někomu, koho vůbec nezná a kdo se mu nelíbí, ale s kým musí strávit nějakou tu dobu. Jasně, dost to připomíná "Kolju", ale tady bych asi nějakou zásadní inspiraci nehledal. Prostě z toho vzešel výborný film na podobné téma.

Caesar musí zemřít (Cesare deve morire, 2012) - 60 %
Zajímavý film natočený italskými matadory, bratry Tavianiovými, kterým už bylo oběma v době natáčení osmdesát let. To samo o sobě je neuvěřitelné, ale oni stále ještě mají pořád o čem vyprávět, což je o to důležitější. Pojetí Shakespeara je v zajímavém prostředí, ale nutno říct, že film mi zase tolik nedal.

Upírův pomocník (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant, 2009) - 40 %
Asi jsem měl očekávání příliš odlišná od toho, co jsem nakonec dostal. Myslel jsem, že tohle bude zábavné, že to bude jiné, že to upírský mýtus bude pojímat vtipně, třeba i parodicky, ale tohle je prostě nuda, kde jsou sice velmi fajn herci, ale ani oni nezachrání skutečnost, že tohle je vlastně "Fright Night" pro děti.

Je mi líto, ale převedení komiksu do animovaného filmu v podstatě jen tím, že se dá pryč lettering, zabírají se detaily a sem tam se něco trochu pohne, to podle mě není úplně způsob, jakým by se měl vydat animovaný film. Jako bonus ke komiksu je to fajn, ale jako plnohodnotný film to pro mě prostě nefunguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat