sobota 5. listopadu 2016

Muž, který poznal nekonečno, Kankán, Cinematerapie, Colette, Zpověď jen pro sebe


Muž, který poznal nekonečno (The Man Who New Infinity, 2015) - 80 %
Podobné filmy mě prostě baví. Jasně, té matematiky zde nakonec tolik není, ale ono to ani nevadí. Tohle je příběh, který je silný sám o sobě jako příběh člověka, který nedostal tolik času, kolik by mohl. Co by asi dokázal, kdyby dostal víc času a mohl dál počítat a dokazovat? Dev a Jeremy byli klasicky skvělí.

Kankán (Can-Can, 1960) - 55 %
Frank Sinatra a Shirley MacLaine si skvěle sednou a jsou to oni, kdo tenhle film táhne. Je to muzikálů a bohužel je zde jeden problém, a to ten, že písně zde moc nefungují. Skoro polovina mi přišla nedotažené, nepěkná, ale zase to funguje tanečně. V závěru už je to jen takové morální - ale dobrým směrem - blbnutí.

Cinematerapie (2010) - 50 %
Jako představení toho, co je to cinematerapie, je snímek stejného jména zajímavý, hlavně proto, že jsem o něčem, jako je cinematerapie neslyšel. Osobně bych třeba nechtěl svoje problémy řešit tímhle způsobem, ale chápu, že to někomu může pomoct. Celkově mě ale osudy nějak zásadně nezajímaly, snad jen ta upřímnost je mnohdy odzbrojující. Jako dokument je to lehce gradující, což tomu malinko přidává, ale některé osudy vyzní do ztracena.

Colette (2013) - 60 %
Skoro mě až překvapilo, že se v české koprodukci podařilo natočit takový snímek, protože má rozhodně navíc než klasická česká produkce. Ale holt to bude tím, že jsou zde i další peníze. Herecky je to fajn, tedy dokud je to v koncentráku, jinak je to nuda. Jenže ani tak snímek nepřináší nový pohled, je to další krutý příběh, kde je to, co čekáte. Nic navíc.

Zpověď jen pro sebe (Confidences pour confidences, 1979) - 50 %
Takový celkem standardní snímek, který se zaměřuje na skupinu dívek a další osoby, které procházejí jejich životy. Je to velmi konverzační a místy mi to připomínalo českou televizní produkci, jen místo hodiny roztaženou do téměř dvou hodin. Takové trochu nemastné, neslané, prostě spíše průměrné než jakékoli jiné.

Žádné komentáře:

Okomentovat