neděle 20. listopadu 2016

Odsouzení, Kronika jedné lásky, Desierto, Magické stříbro, MacGyver: Metal Saw


Odsouzení (Conviction, 2010) - 60 %
Snímek o tom, jak to může dopadnout, když uvězní nesprávného? Ne, vlastně ne. Tohle je snímek o tom, jak je silné pouto mezi bratrem a sestrou, pouto, které se zdá silnější, než cokoli jiného. Minulost nás utváří a utváří naše vztahy. Tohle je síla filmu, který jako právní drama bohužel tak skvěle nefunguje.

Kronika jedné lásky (Cronaca di un amore, 1950) - 50 %
Italský film o tom, jak to může dopadnout, když nevěříte vlastní ženě a pošlete na ni detektiva. Celé je to podáno tak nějak bez výrazného nápadu, je to vyhrocené v podstatě jen dialogy, kterých je tu strašně moc a které jsou italsky přehnané a teatrální. Herecky mi to nepřišlo nějak moc uhrančivé, spíše průměrné.

Desierto (2015) - 60 %
Nevyplácí se z Mexika přecházet do Spojených států, protože někdy zde jsou takoví chlápci, kteří rádi loví škodnou. Sledujeme osudy několika Mexičanů proti jedinému Američanovi s puškou. Kdo s koho? Jednoduchý děj, ale přesto je to natočeno dost dobře na to, aby vás to ani chvíli nenudilo a vy jen čekali na to, kdo padne poslední.

Magické stříbro (Julenatt i Blåfjell, 2009) - 50 %
Takový pěkný, dětský film o trpaslících, kteří mají svoje vlastní pravidla, ale je zde jedna trpaslice, která je chce porušovat, ale vždy s dobrými úmysly. Je to vlastně taková pěkná pohádka, která trochu čerpá z jiné mytologie, ale na druhou stranu je to pořád strašně moc líbivé a je zde jen málo vyhrocených momentů.

MacGyver: Metal Saw (2016) - 45 %
Je to o malinko lepší než první díl, ale skutečně jen o malinko. Nemůžu si pomoct, ale to, jak je zde všechno popisováno ještě textově, aby si udělal představu i debil o tom, co MacGyver používá, my z toho dělá takovou naivní ptákovinu, a rozhodně ne v dobrém smyslu slova. Třeba se to ještě zvedne, ale oni ani ty epizody nejsou scenáristicky nic moc.

Žádné komentáře:

Okomentovat