úterý 11. února 2014

Klub poslední naděje, Underworld: Vzpoura Lycanů, Out of the Furnace, Paradise, Percentage


Klub poslední naděje (Dallas Buyers Club, 2013) - 80 %
Rozhodně zajímavé téma, které ukazuje, že těch silných příběhů, které je možné natočit podle skutečných událostí, je skutečně mnoho. Matthew McConaughey se do role dokonale položil, a to se vším všudy - z pořádného chlapa se stala chodící kostra. Ale jeho mistrovství není jen v tom, co obětoval, je to v tom, co předvádí. Jared Leto mu skvěle sekunduje, někdy se dostává do popředí. Překvapivě ani Jennifer Garner to nekazí, což je dáno i tím, že jí mám rád. O AIDS je možné natočit zajímavý film, který není patetický a může zaujmout. Nevím, jestli okouzlit je to správné slovo. Sílu tenhle kus rozhodně má.

Underworld: Vzpoura Lycanů (Underworld: Rise of the Lycans, 2009) - 50 %
Sice je hezké, že se svět "Underworldu" rozrostl i o pořádné akční fantasy, ale to neznamená, že by se jednalo o něco, co stojí až tak za pozornost. Klasický mainstream, co se moc nesnaží o příběh, děsivé už to není vůbec, bohužel ani ty efekty nejsou něco, co by stálo za pozornost. Pokud máte rádi "Underworld", asi vás to trochu potěší, ale možná ani vás ne.

Out of the Furnace (2013) - 45 %
Až příliš roztahaný film o tom, jak se jeden člověk pomstí za svého bratra. Film se nám snaží představit postavy, ale to trvá celou hodinu, až po ní následuje zásadní událost, která utváří smysl zbytku filmu. Jenže ne každý je Sam Peckinpah, aby té druhé části dal skutečně pořádný smysl. Dvě hodiny o filmu, který vlastně nemá co říct. Pomsta je zajímavé téma, ale v tomhle případě se ukazuje jako naprosto prázdné, a to i přes přítomnost výborných herců.

Paradise (2013) - 55 %
Já si nemůžu pomoct, ale na Russellovi Brandovi je prostě něco, co mu vždycky sežeru. Možná je to ten jeho hlas, britský původ, který kontrastu s tím, že vypadá jako americká rocková hvězda. Nevím. Prostě se ale na něj dobře kouká, a to i v takové průměrné komedii s "vážným" poselstvím. Je trochu škoda, že se vás film v závěru snaží tím poselstvím umlátit. Zase si říkám, že je docela fajn, že to není jen tupá romance, i když toho happy endu se stejně dočkáme.

Percentage (2013) - 20 %
Špatně, špatně, špatně. Rádoby drsný černošský příběh o tom, jak kamarádi ke štěstí přišli, když někoho podrazili, mysleli si, že budou šťastní, akorát zapomněli na to, že jsou pořádní nýmandi a že se podrazit šmejda nevyplácí. Macy Gray ve velmi podivné roli, ale to ani nemluvím o hlavních představitelích, kteří se hrát ani nesnaží. Takhle špatně říkat fuck už jsem dlouho neviděl a neslyšel. Další smutná ukázka toho, co to je moderní thriller.

Žádné komentáře:

Okomentovat