čtvrtek 24. listopadu 2016

Je to jen vítr, Ničitel Conan, Kokosy na sněhu, Lock, Méďa Béďa


Je to jen vítr (Csak a szél, 2012) - 40 %
Bohužel se v tomhle případě přikláním na stranu barikády, která se nudila. Jednotlivé scény, jednotlivé detaily mi nic neříkaly a já jsem se na ně díval bez toho, abych v podstatě cokoli cítil. Nemyslím si, že jsem rasista, nedělá mi problém komunikovat s kýmkoli, ale nějak jsem pořádně netušil, co je vlastně na téhle rodině zajímavého.

Ničitel Conan (Conan the Destroyer, 1984) - 40 %
Jelikož jsem nikdy pořádně neviděl celého prvního Conana, tedy alespoň do nedávna, tak jsem nijak překvapivě neviděl ani druhý díl. Ten je pro mě jednoduše velké zklamání, kdy se z celkem dobře temného sci-fi udělala pohádka a ani ne moc pro dospělé, spíše už rovnou pro děti. Moc ukecané, ale nevtipné. Miliusova vize byla lepší.

Kokosy na sněhu (Cool Runnings, 1993) - 80 %
Myslel jsem si, že po těch letech a také potom, co jsem se dostal na třicet let věku, už mě tenhle film neosloví tak, jako když jsem byl dítě, ale zjistil jsem, že některé filmy prostě nestárnou, a to ani s tím, jak stárne sám divák. Pořád jsem se bavil a pořád jsem se dojímal. Tenhle film prostě pořád jede a jde mu to dobře.

Lock (2016) - 40 %
Asi jsem trochu naivně čekal, že tohle bude vyhrocený thriller, že to bude drsné a bude zde hutná atmosféra. I když to Indové nedělají tak často, rozhodně to umí. Bohužel snímek "Lock" mi přišel spíše jako takový neduživý thriller, kdy to napětí zde negraduje a v podstatě celou dobu je jasné, že to dobře dopadne.

Méďa Béďa (Yogi Bear, 2010) - 30 %
Asi se dalo čekat, že tohle bude ptákovina, a je to ptákovina. To, co celkem dobře funguje v animované filmu, v seriálovém provedení, prostě nebude fungovat v hraném filmu, protože to je vlastně o ničem. Je hezké, že se přejímá to, co je základem postav a seriálu, ale tady to je prostě trapné a nefunkční.

Žádné komentáře:

Okomentovat