čtvrtek 10. listopadu 2016

Slepá, Rozmarný duch, Medvědí bratři, Studený bufet, O kapitalismu s láskou


Slepá (Blind, 2014) - 60 %
Zajímavý pohled na to, jak může také vypadat život ženy, která najednou oslepla. Není to přímo drsný pohled, alespoň ně vždy, ale najdou se zde scény, které vás odrovnají, a to i takové, které jsou poměrně civilní. Například scéna v restauraci byla až neskutečná, a přitom jednoduchá. Ale parádní. Celkově lehký nadprůměr.

Rozmarný duch (Blithe Spirit, 1945) - 70 %
Z divadla na filmovém plátno, ale v režii Davida Leana to asi nemohlo dopadnout špatně. Nemyslel jsem si, že mě film zaujme, přece jen jsem měl trochu předsudky k jeho věku, ale jak se ukázalo, naprosto zbytečně. Tohle je i po sedmdesáti letech velmi zábavný film, který si mě hýčkal příjemnou atmosférou a vtipem.

Medvědí bratři (Brother Bear, 2003) - 55 %
V konečném důsledku tohle není nic jiného než jen další snímek od studia Disney, snímek, který je líbivý, který má celkem jasnou kostru a jediné, co ho trochu dostává nad ten průměr, jsou písně Phila Collinse, který mě prostě baví a jehož hudbu můžu. Jinak si ale snímek "Medvědí bratři" nebudu pamatovat.

Studený bufet (Buffet froid, 1979) - 60 %
Tenhle film tak nějak hezky čpí tou dobou, kdy byl natočen, což je dobře. Má to takový špinavější nádech, což se k téhle zvláštní komedii hodí. Je to zároveň i docela dobrá kriminálka, která mě ale nedokázala tak odrovnat. Mimochodem, až s tímhle filmem mi došlo, jak dlouho už je Gérard na scéně a je to opravdu pořádná řádka let.

O kapitalismu s láskou (Capitalism: A Love Story, 2009) - 80 %
Michael Moore je zaujatý, o tom žádná ale na druhou stranu se jedná o člověka, který se snaží ukázat, že to tu je špatně a snaží se nám ukázat, co přesně nefunguje. Navíc je u toho vtipný a je u toho hodně sžíravý. Za mě jsou jeho dokumenty prostě paráda a tenhle to pro mě také dokazuje. Jeho myšlenky s mými celkem souzní.

Žádné komentáře:

Okomentovat