pátek 4. listopadu 2016

Angele a Tony, Camille Claudel 1915, Decibely lásky, Česká pivní válka, Bezhlavý jezdec


Angele a Tony (Angèle et Tony, 2010) - 60 %
Hezký příběh o tom, že se v podstatě mohou přitahovat jakýkoli muž a žena, a to i přesto, že to na počátku vypadá, že nemají naprosto nic společného. Tenhle film v podstatě jen ukazuje to, jak je láska krásná a nevyzpytatelná. Postavy jsou ale natolik příjemné, že vás bude těšit s nimi tu krátkou cestu podstoupit.

Camille Claudel 1915 (Camille Claudel 1915, 2013) - 45 %
Juliette Binoche je skvělá herečka, ale tentokrát mi ani její obdivuhodný výkon nestačil k tomu, aby mě snímek zaujal nějak více. Jedná se o zajímavý příběh, který je ale podaný jen jako nahlédnutí do blázince. Možná se mi to nelíbilo i proto, že je to příliš uvěřitelné. Ale snímek mě prostě nezaujal a já spíš nic necítil.

Decibely lásky (2016) - 10 %
Úplný odpad tomu nedám, protože ta hudba se mi v něm líbila, mám prostě rád Michala Davida, ale jinak je to průser. Díky takovým filmům začínám mít pocit, že jsou české filmy nemožné. Ne všechny, ale tady je špatně kompletně všechno, primárně se ale ukazuje, že tvůrci nezvládli vypravěčskou strukturu a za celou dobu neřeknou dějem vlastně vůbec nic.

Česká pivní válka (2014) - 50 %
Popravdě řečeno si nejsem jistý, jestli mě dokument zaujal či nikoli, ale rozhodně to je něco, co vám pomůže nahlédnout na tu českou povahu, na to, co pro nás pivo znamená, tedy pro některé Čechy, a co jsou ochotní pro ně udělat. Popravdě se mi nejvíce líbilo, že jsou zde lidé, kteří to zkoušejí doma a chtějí v tom být skutečně dobří.

Bezhlavý jezdec (Vsadnik bez golovy, 1972) - 50 %
Ruský, vlastně sovětský western, který se odehrává v Americe? Docela zajímavá kombinace, která ale celkem funguje. Asi už jsem ale viděl moc westernů, než abych snímek mohl nějak více ocenit. Je to dobré, ale není to skvělé a nějak mě to nedostalo. Popravdě mi to přišlo trochu moc jako divadlo než skutečný western.

Žádné komentáře:

Okomentovat