úterý 22. listopadu 2016

Cesta ke slávě, Little Sister, London Town, M.S. Dhoni: The Untold Story, MacGyver: Wire Cutter


Cesta ke slávě (Bound for Glory, 1976) - 80 %
Hal Ashby byl skvělým režisérem a možná je škoda, že nedostal víc času na to, aby natočil další filmy. Na druhou stranu už zase tolik možností nedostával. A stejné je to i s Davidem Carradinem, který zde naplno ukazuje skvělé herecké schopnosti. Sociální kritika a drama, životopis, ale to všechno podáno s láskou, s klidem a mírem a písní na rtu.

Little Sister (2016) - 80 %
Někdy mi přijde, že stačí jen přijít s dostatečně zajímavými postavy a jejich vývojem a tvůrci mají vyhrána. Tohle se dle mě podařilo ve filmu "Little Sister", kde jde vlastně jen o to, že se odcizená dcera vrací na několik dní domů. Chce být jeptiškou, ale musí si urovnat vztah s rodinou a bratrem, který je zohyzděn. Na první pohled jednoduché, na druhý prostě výborné.

London Town (2016) - 70 %
V podstatě jednoduchý příběh o tom, jak se musel kluk starat o celou rodinu, protože matka je fetka a vlastně od nich utekla, a otec měl nehodu, po které je na několik týdnů upoután na lůžko. Jenže to vše se odehrává v Londýně 70. let a do toho hraje kapela The Clash. Tahle hudba mi prostě sedí a skvěle se k Británii hodí.

Když máte rádi kriket a k tomu indické filmy, kde jsou na jednom prostoru v podstatě všechny žánry, tak vás tenhle film bude bavit. Je to sportovní, je to životopisné, je to romance, je to drama, je to velkolepé, je to patriotické, je to emotivní, je to dojemná a pro mě prostě až moc nafouklé, aby to bylo skvělé.

MacGyver: Wire Cutter (2016) - 60 %
Ale jo, tenhle díl se mi už líbil a je vidět, že tvůrci se nadechli k tomu, aby se to ještě o něco více podobalo původnímu seriálu, což je dáno i tématem Studené války a atomové bomby. Funguje to ovšem, což je dobře, je vidět, že režisér Joe Dante ví, co chce a umí to přenést i na diváka. Více podobných dílů a bude to fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat