pondělí 14. listopadu 2016

Batman: Return of the Caped Crusaders, Bowling for Columbine, Králové hor, Brubaker, Trosečník


Nesnáším příběhy, kde se z kladné postavy, kterou i Batman normálně je, stává postava záporná, a to jen proto, aby zde byl další příběh. Musí se ale nechat, že díky dabingu Adama Westa, Burta Warda a dalších mě tohle prostě nostalgicky nadchlo, stejně jako zpracování a zvukové efekty v jednotlivých bitkách. Má to hezkou atmosféru, kterou nejspíš neznalí původního hraného seriálu ani nedocení.

Bowling for Columbine (Bowling for Columbine, 2002) - 70 %
Trošku mi přišlo levné, jak si Michael Moore vybral obětního beránka v podobě Charltona Hestona, tady jsou přece jen i jiní, co se dají obvinit, ale člověk to pochopí, když si uvědomí, že byl Heston veřejnou osobností a názor dával jasně najevo. Další ale ukázka toho, jak Moore dovede vybrat zajímavé téma, jít si za ním jako pes a trochu proprat vaše názory a emoce.

Králové hor (Brothers of the Wind, 2015) - 80 %
Na první pohled celkem obyčejný snímek, který je vlastně jen o tom, že jeden kluk najde v divočině svého mazlíčka. Jenže ten mazlíček je orel a příběh je místy podán v podstatě dokumentárně, kdy některé nálety kamery nad horami jsou naprosto úchvatné. A pak musím zmínit ještě práci se zvířaty. Ta je na dnešní dobu neskutečná.

Brubaker (Brubaker, 1980) - 80 %
Robert Redford je natolik skvělým a silným hercem, že vás dovede přesvědčit i o tom, že tohle vězeňské drama pojaté trochu jinak, je přece jen originální a je trochu nové. Ve skutečnosti ale nic tak zásadního nepřináší, jen další lidský pohled na vězně. Jenže i tak vás to bude bavit. Alespoň mě to nesmírně bavilo.

Trosečník (2000) - 85 %
Klasický příběh Robinsona Crusoea, který je přenesen do strhující podívané, kdy strhující je tento Zemeckisův snímek hlavně herecky. Příběh zase tak novátorský není, jen je místy dobře okořeněný - například bolest zubu. Jeden z filmů, kde jsem měl pocit, že to mohlo skončit tak o dvacet třicet minut dřív, ale ne, ony tam musely být ještě další tři závěry.

Žádné komentáře:

Okomentovat