středa 2. listopadu 2016

Krotitelé duchů, 7 Hours to Go, Nick Cave: 20 000 dní na Zemi, Bella a Sebastián, Belmondo


Krotitelé duchů (Ghostbusters, 2016) - 70 %
Jasně, nemá to tu správnou atmosféru původního filmu, je to jeho vykrádání a vlastně i celkem špatný remake, který ale funguje ve chvíli, kdy se odkazuje na původní film, kdy se zde objevují oblíbení herci, a nakonec i ve chvíli, kdy dojde na nějaké vtipy, které jsou místy skutečně jen povedené. Já se jednoduše bavil, i když za pořádnou část může nostalgie.

7 Hours to Go (2016) - 60 %
Jedna z povedenějších ukázek toho, že Indové jsou schopni natočit akčnější film, který je v podstatě thrillerem. Ani v tomhle případě se nezbavily toho, že je zde zlehčování, které podobný film celkem degraduje, ale není to tak otřesné, jako jindy. Hudební čísla jsou spíše podkresem, což nakonec také tolik nevadí.

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (20,000 Days on Earth, 2014) - 70 %
Jako hudebník je pro mě Nick Cave jedna velká neznámá a nikdy jsem ho neposlouchal, respektive ne vědomě. Znám ho spíše jako autora knihy "Smrt Zajdy Munroa", kde mě zaujal, protože rozhodně má literární schopnosti, které se podle všeho promítají i v jeho textech. Specifický pohled na osobnost, kterou neznám, ale která mě zaujala.

Bella a Sebastián (Belle et Sébastien, 2013) - 50 %
Klasický příběh, který se nesnaží nutně o to, aby byl za každou cenu líbivý, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to tak nějak schválně na emoce. Je zde dost vidět z amerického, trochu patetického způsobu natáčení, ale je to snímek, který tenhle tradiční příběh přinese i nové, mladé generaci.

Belmondo (Belmondo par Belmondo, 2016) - 90 %
Velice příjemné setkání jak pro Belmonda samotného, tak i pro diváka. Belmondo se vrací na některá místa činu se svým synem, aby vzpomínal a vyprávěl o tom, jaké bylo natáčení jeho filmů. Vzpomínají na něj i jeho parťáci a partnerky, tvůrci a obdivovatelé. Velmi příjemný portrét francouzské legendy.

Žádné komentáře:

Okomentovat