sobota 19. listopadu 2016

Beiimaan Love, Poklad, Kokuhaku, Flock of Dudes, Kapitán Mike křižuje Ameriku


Beiimaan Love (2016) - 30 %
I když se to chce tvářit jako emancipovaný film, ve skutečnosti je to jen klasická romantika, která nic moc jiného navíc nepřináší. Chlap a ženská se do sebe zamilují, mají problémy, ale nakonec to stejně skončí tak, jak očekáváte. Za tohle ty dvě hodiny, které film musíte sledovat, rozhodně nestojí a je lepší je věnovat na něco jiného.

Poklad (Comoara, 2015) - 60 %
Možná, až budu starší, tak tenhle snímek ocením více, ale zatím se mi to tolik nepodařilo, i když se musí nechat, že mě mile překvapilo, jak kvalitní film je možné natočit skutečně kdekoli v Evropě. Jen to chce mít peníze a touhu jít do toho. Konverzační komedie, která není tak komická, jak byste si představovali, ale která má chytrý scénář.

Kokuhaku (2010) - 80 %
A zase ti Japonci. Po delší době mě dokázali naplno dostat tímhle už šestiletým snímkem, který nádherně ukazuje, co je to násilí v lidském životě, a jaké mohou být jeho následky, pokud jsme ochotni ho skutečně praktikovat. To všechno podáno v téhle psychologicky temné vizi o jedné učitelce a dětech.

Flock of Dudes (2016) - 35 %
V podstatě klasická teen komedie, akorát s tím rozdílem, že tohle je o chlapech, kteří už mají svoje náctileté období docela dlouho za sebou. Jasně, že to je jenom o hledání lásky, a tak akorát doufáte, že tu bude nějaká ta vtipná scéna, která vás dostane a rozesměje. Možná se jedna taková i najde, ale spíš ne.

Kapitán Mike křižuje Ameriku (Captain Mike Across America, 2007) - 80 %
Když už nic jiného, tak na tomhle snímkuje vidět jedna krásná věc. Jak se národ, který se považuje za nejsilnější, dá celkem snadno zfanatizovat. Jak si berou do huby názory, které vlastně nejsou názory, ale jen prázdnými slovy. A pak je zde jeden člověk, který trochu přemýšlí, a dovede další část také zfanatizovat. Vlastně mě tu Michael Moore trochu děsil.

Žádné komentáře:

Okomentovat