pondělí 7. listopadu 2016

Celebrity s.r.o., Sejmi prezidenta, Velké nesnáze v Malé Číně, Ahoj! Jak se máš?, Cyrano de Bergerac


Celebrity s.r.o. (2015) - 40 %
Taková klasická česká komedie, která se snaží trochu blbnout a bavit, ale kromě toho v sobě má i nějakou tu mediální a uměleckou kritiku. Jsou zde postavy, které jsou docela dobré a zábavné, ale celkově je směřování příběhu tak nějak nezajímavé, i když se to ve skutečnosti snaží být akční. Herce s komediálním potenciálem ale rozhodně máme.

Sejmi prezidenta (Big Game, 2014) - 70 %
Něco takového jsem přesně čekal. Jednoduché béčko, které má hodně banální zápletku s prezidentem, ale sakra, vidět Samuela L. Jacksona jako prezidenta, který musí přežit ve finské zimě, i když ne tak mrazivé, a po boku má jen jednoho kluka, který umí lovit, to je něco, co si člověk může jen představovat. Ale ne, tady to vlastně je!

Velké nesnáze v Malé Číně (Big Trouble in Little China, 1986) - 100 %
Já jsem věděl, proč si tenhle film nechávám uležet. John Carpenter mě v něm svým pojetím naprosto dostal Kurt Russell je v jeho filmech prostě pořádný frajer a skvěle mu to v tomhle filmu sedne. Na tohle se prostě hodil a možná pořád hodí. Ale na filmu je nejlepší jeho forma, jeho pojetí. Tohle je parádní ukázka akční imaginace.

Ahoj! Jak se máš? (Buna! Ce faci?, 2010) - 60 %
Kdyby se tady trochu víc tlačilo na to, že je to komedie, tak je to možná opravdu zábavné a skvělé, ale ono to prostě není tak vtipné, jak by to mohlo být. Je fajn, že se film nebojí pracovat s nahotou, že se zabývá tématem romance a podvádění u rodičů, vlastně i ten nápad je dobrý, ale je to prostě celé takové moc snadné.

Cyrano de Bergerac (Cyrano de Bergerac, 1950) - 70 %
Nemám nějak v lásce, když se divadlo převádí na velké plátno, ale v tomhle případě mi to ani tolik nevadilo a já jsem si vlastně tohle divadelní představení užil. Černobílá filmu velmi sluší a José Ferrer je skvělým představitelem nosatého Cyrana. Jeho dialogy/monology sedí naprosto parádně a výborně plynou.

Žádné komentáře:

Okomentovat