čtvrtek 3. listopadu 2016

Anthony Adverse, Arktida 3D, Bella Mia, Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje, Český mír


Anthony Adverse (1936) - 55 %
Životopisný film, kde sledujete osud chlapce, který se ze sirotka stane někým důležitým. To všechno je ale vlastně podružné, protože zásadním prvkem v jeho životě je ve skutečnosti láska a je jen na něm a na osudu, jestli se mu podaří si svou lásku najít, ale hlavně, jestli se mu podaří si ji udržet. Dobrý film, ale tyhle časově rozmáchlé historické dramatické romance moc nemusím.

Arktida 3D (To the Arctic, 2012) - 45 %
Tenhle film by s dal asi nejlépe popsat jako spousta pěkných obrázků v jedné ekologické agitce o severním pólu. Není to nic proti ničemu, je zde hodně dlouhých záběrů, snaha vyprávět nějaký základní příběh, ale důvod, proč zrovna tohle šlo do IMAXu je mi celkem záhadou. Na tomhle nic světoborného není. Lepší dokumenty jsou normálně v TV.

Bella Mia (2013) - 45 %
Hezký český film o tom, jak se skupina krav rozeběhne do lesa a celá vesnice z toho dovede nějakou dobu žít. Stejně jako film. Jsou zde naznačené nějaké zajímavé postavy, ale všechny nakonec vyznívají tak nějak do ztracena a je jasné, jak to celé skončí. V konečném důsledku průměrná komedie, špatné drama, špatná romance.

Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje (Belle et Sébastien, l'aventure continue, 2015) - 70 %
Oproti prvnímu dílu mě tohle bavilo o poznání víc, a to asi proto, že je to akčnější, je to celkově propracovanější a scény v lese, ať už s medvědem, nebo s ohněm, jsou prostě skvělé, napínavé. Takhle bych si klidně představoval snímek pro děti, trochu starší tedy, který ale končí dobře, jak se očekává.

Český mír (2010) - 70 %
Hezká ukázka toho, jak jsme názorově nejednotní, což je dobře, protože každý má právo na svůj názor, ale je trochu smutné vidět, jak si lidé stojí za názorem a ani neví proč. Ale tohle k tomu také patří. Lidé mají právo na názor, i když vlastně neví proč, ale je asi důležité ho mít. Je na vás, jaký názor si uděláte.

Žádné komentáře:

Okomentovat