pondělí 28. listopadu 2016

Anthropoid, Oui, šéfe!, Kniha přežití, The Free World, The Hollow


Anthropoid (Anthropoid, 2016) - 70 %
Když jsem viděl začátek a poslouchal tu otřesnou snahu nějak naznačit, že se nejednalo o americké/anglické vojáky, ale že to jsou Češi, kteří mluví v Protektorátu anglicky, jako každý jiný občan, trhalo mi to uši a vadilo mi to, ale když si člověk zvykne, zjistí, že před sebou má dobrý, akční a historicky celkem věrný příběh o tom, jak to bylo s atentátem na Heydricha.

Oui, šéfe! (Comme un chef, 2012) - 75 %
Tak je to oficiální, prostě mám rád filmy o jídle a vaření. K tomu ještě naděje, že Jean Reno bude někde hrát něco fajn, což se tady naštěstí podařilo. Snímek jsem si užil, zasmál jsem se a ujistil jsem se, že molekulární kuchyni možná někdy zkusím, ale určitě to nebude láska na celý život podobně jako v případě klasické kuchyně.

Kniha přežití (The Book of Eli, 2010) - 40 %
Jako akční film je tohle naprosto parádní jízda, kterou jsem si užíval. Jenže pak je tu problém ten, že tohle je vlastně film o tom, že ho natočila skupina silně věřících, která chce předat velmi důležité poselství. Bez bible jsme v prdeli. Pardon, ale tohle je tak neskutečný blábol, až se mi skoro chtělo v závěru smutně brečet.

The Free World (2016) - 40 %
Jak to dopadne s chlapem, který se vrátil z vězení a možná se chce napravit tím, že našel i cestu k bohu? Jak se na něj budou lidé dívat? A jak to dopadne s dívkou, kterou si najde? Na všechny otázky v tomhle filmu najdete odpovědi, ale na druhou stranu je otázka, jestli vás tohle provedení vůbec bude zajímat.

The Hollow (2016) - 60 %
Až mě překvapilo, jak mě tenhle film bavil. Ono to vlastně není nic komplikovaného, prostě se řeší jeden případ na zapadlém maloměstě, kam přijíždějí agenti FBI, ale ty postavy, jak jsou tady načrtnuty, mě prostě bavily. Klidně bych si to dovedl představit jako seriál, i když by to chtělo trochu zamakat na originalitě příběhu.

Žádné komentáře:

Okomentovat