čtvrtek 2. října 2014

The Gloaming, Jen andělé mají křídla, Little Quentin, Nekonečný příběh, Myší ocásek


The Gloaming (2011) - 60 %
Zajímavá variace na stvoření světa, která si hraje především s animací a jejími možnostmi, než s čímkoli jiným. Poselství zde celkem logicky je, ale tak nějak se dalo očekávat, že to bude zrovna tohle poselství. Provedení je ale dobré a tomu bych moc nevytknul.

Jen andělé mají křídla (Only Angels Have Wings, 1939) - 80 %
Silný film, který má jak zajímavé postavy, tak i některé scény, které vám doslova vyrazí dech. Pa máte pocit, že někdy je život vážně pořádná bestie, ale lidé se prostě dokážou přizpůsobit všemu, když je třeba. Cary Grant a Jean Arthur si k sobě nádherně sedli, což myslím, že v případě Granta nebyl nikdy moc problém. Skvělý herec.

Little Quentin (2010) - 70 %
Animace se mi hodně líbila, stejně jako noirová atmosféra pořádně temné detektivky. Nevím, co si mám myslet o tom twistu, protože mi to úplně nesedělo, ale jedná se o docela dobrý nápad, hlavně vzhledem k tomu, jak to pak pokračuje.

Nekonečný příběh (Die unendliche Geschichte, 1984) - 100 %
Pro mě osobně jedna z nejkrásnějších zahraničních pohádek a zároveň skvělý fantasy film, kde té představivosti je opravdu hodně. Český dabing úžasný a jsem rád, že se pořád používá ten starý. Nádherná oslava toho, jak se může skutečný svět propojovat s tím, který existuje v knihách. Tohle je film, který se mi prostě nedokáže zprotivit ani po letech.

Myší ocásek (La queue de la souris, 2008) - 90 %
Krásná bajka o tom, jak souboj kočky s myší někdy může skončit jinak, než se očekává. Tomuhle snímku hodně pomáhá jeho specifická forma, která ukazuje, že dobrý nápad a dobré provedení, pokud jdou ruku v ruce, vedou k vytvoření něčeho skutečně zajímavého.

Žádné komentáře:

Okomentovat