pátek 10. října 2014

Amar, Fantazie, Lovely Monster, Hvězdy nám nepřály, Souboj u Blood Creeku


Amar (2011) - 40 %
Já vím, že to, co je nám tu prezentováno, je strašně smutné, navíc tvůrci dokumentu šli ještě cestou bez komentáře, kdy se rozhodli, že natáčené bude mluvit samo za sebe. Což ono se mu to i daří, ale tohle je prostě jako smutná reportáž, s kterou stejně nikdo nic neudělá.

Fantazie (Fantasia, 1940) - 85 %
Čím tenhle snímek překvapí, to je jistě stopáž, ale v první řadě je to skutečnost, že se Disney pustil do tak poměrně experimentálního projektu. V podstatě beze slov, jen v mezihrách před jednotlivými filmy, se prezentují filmové variace na klasickou hudbu. Dnes by se studio Disney do ničeho podobného nepustilo. Rozhodně škoda, protože i když to pro dnešního diváka úplně není, ta radost z animace a hudby je zde úchvatná.

Lovely Monster (2011) - 30 %
Je to vlastně docela nudné, ale film chce ohromit hlavně tou poslední scénou, která by vás mohla dostat. Nevím, mě teda nijak nedostala. Taková hra na diváka, která se moc nepovedla. Nějak v tom nevidím nic, co by mě mělo uchvátit.

Hvězdy nám nepřály (The Fault in Our Stars, 2014) - 80 %
Prostě krásný film. Nemám k němu moc co vytknout. Samozřejmě, někomu to bude připadat samoúčelné. Já v tom vidím krásnou oslavu lásky a života, kterou ztvárnili výborně vybraní herci. Člověk je slabý, ale dokáže být i silný a tady se nám to představuje ve všech polohách, stejně jako lidé hnusní a milí. Nejsilnější je rozhodně dění v Amsterdamu.

Souboj u Blood Creeku (The Duel at Blood Creek, 2010) - 35 %
Komedie o jednom duelu, která vůbec není vtipná, což je docela smutné. Nejvtipnější je scéna v závěru, kdy to celé dostane trochu jiný smysl, ale na druhou stranu ani tady jsem se nijak nezasmál, ale spíše zívnul. Škoda, ale na duelech mi vlastně nikdy nepřišlo nic zajímavého. Pokud tedy nejsou ve westernu, což v tomhle případě neplatí.

Žádné komentáře:

Okomentovat