pondělí 10. července 2017

A Cowgirl's Story, Město jako Alice, Kaanchi, Lu Lin Da Mao Xian Zhi Tang Guo Shi Jie, Rychle a zběsile 8


A Cowgirl's Story (2017) - 65 %
No jo, co si budu nalhávat, prostě se mi to líbilo. Mládí, které je na první pohled bezstarostné, ale přitom už si musí řešit svoje dramata. Kdyby tam bylo míň keců o bohu, asi tomu dám ještě víc. Není to ale zbytečně přikrášlené a jsou zde momenty, které jsou smutné, stejně jako ty skutečné v životě, žádný zbytečný čajíček.

Město jako Alice (A Town Like Alice, 1956) - 60 %
Snímek sází hodně na to, že se odehrává v době, kdy byla dramata v podstatě na každém kroku. Japonsko se rozhodlo obsadit Jihovýchodní Asii, ale my nesledujeme události očima vojáků, ale obyčejných lidí, kteří se ocitli v situaci, kterou nečekali a nemohou se s ní vypořádat jinak, než se podřídit. Místy je to celkem silné.

Kaanchi (2014) - 50 %
V první části je to v podstatě čistá romantika, která je ale najednou drsně a v tomhle směru krásně přerušena a vy víte, že přijde něco lepšího. Něco lepšího nepřijde, ne vyloženě, ale dá se to kousnout, a pokud dojde na akci, ta je docela snesitelná. Ale tomuhle filmu se revenge pojetí ani trochu nepovedlo.

Vizuálně to není o nic horší než první díl, naopak si myslím, že Candy svět je vlastně docela vizuálně pěkný, ale zároveň je to slabina filmu, protože se v tom světě neodehrává nic pořádného, nic, co by se nemohlo stát i v jiném světě. Tvůrci jen chtěli něco, co bude na oko hezké, a to se jim povedlo. A jinak vůbec nic víc.

Rychle a zběsile 8 (The Fate of the Furious, 2017) - 100 %
Z téhle série se stala moje srdcová záležitost a je hodně pravděpodobné, že už nebudu hodnotit ani další díly jinak než 100 %. Pro mě je tohle prostě skvělá parta, ke které se rád vrátím, jsou v tom emoce, je to zábavné a je to kurva parádní po stránce trikové. Ty akční nápady jsou tak nádherně ujeté, že vrním blahem.

Žádné komentáře:

Okomentovat