sobota 29. července 2017

Commando 2, Hoffman, I Am Not Your Negro, Kavan, Sicilský klan




Commando 2 (2017) - 45 %
Klasické pokračování, které se snaží o to, aby bylo lepší než první díl, ale ve skutečnosti je ve všech ohledech slabší. Příběh není tak zajímavý, akční scény tak nepřekvapí, jedině ta roztahanost zůstává. Mladí a hezcí v hlavní roli, méně hezcí jsou zloduši nebo vedlejší směšné postavy. Prostě trochu nuda.

Hoffman (Hoffman, 1970) - 80 %
Ve snímku "Hoffman" se naplno ukazuje Sellersovo mistrovství, které netkví v tom, že byl skvělý pro komediální role, ale v tom, že komediálně dovedl podat i dramatické, tragické role, a to způsobem, kdy vás dovede v některých scénách doslova zamrazit. Jeden z nejlepších a nejvšestrannějších herců historie.

I Am Not Your Negro (2016) - 100 %
Já vím, že ten film mnohdy hraje až moc okatě na city a na pravdu, ale na druhou stranu, pokud se díváte na jednotlivé scény, pokud posloucháte lidi a slyšíte, jak uboze dovedou mluvit a jak ubozí tím jsou, zasáhne vás tenhle dokument, který je mimochodem zajímavě pojat. Ne, nechápu tuhle lidskou nenávist, která je odporná. Netvrdím, že máme každý každého milovat, ale jakákoli obecná nenávist k jedné skupině založená na předsudcích je jen ubohost lidstva.

Kavan (2017) - 60 %
Spousta divných postav, kdy ani ty kladné se vám nemusí za každou cenu líbit, protože se snaží být zbytečně vtipné a jsou spíše trapné. Na druhou stranu je to takový klasický a trochu i promyšlený příběh o tom, jak se obyčejný člověk snaží bojovat proti molochovi. A sem tam je to i dobře akční. Proč ne.

Sicilský klan (Le clan des Siciliens, 1969) - 80 %
Krásná ukázka toho, co šlo Francouzům velmi dobře - kriminální thrillery, případně mafiánské filmy. Místy si skoro říkáte, hlavně kvůli hudebnímu doprovodu, jestli to není komedie, ale herecké výkony titulní trojice a hlavně skvělého Gabina, vám dokážou, že tohle není jen tak nějaký filmeček, ale dobré dílo.

Žádné komentáře:

Okomentovat