sobota 8. července 2017

Friend Request, Gulaab Gang, Kids, Sejmout zabijáka, Mlčení


Friend Request (2016) - 60 %
Byl by to ještě lepší horor, kdyby to nemělo tak nepříjemně předvídatelný průběh, kde se v podstatě nestane nic, co by bylo skutečně nečekané. Ale jako lekací horor to docela funguje, navíc se cítíte nepříjemně, když má něco přijít a jste z toho nesví, protože víte, že to nebude pěkné. Zapojení sociálních sítí je funkční, i když místy nelogické.

Gulaab Gang (2014) - 75 %
Na Indech se mi líbí, že dovedu spojovat žánry, které se jeví jako nespojitelné, anebo je toto spojení na první pohled dost těžko proveditelné. Ve snímku "Gulaab Gang" spojují akční film s revenge movie a do toho ještě řeší závažné téma postavení žen ve společnosti. A to spojení v tomhle případě skvěle funguje.

Kids (Kids, 1995) - 60 %
Snímek "Kids" mě zaujal hlavně skutečností, jak je to natočené a jak se mu daří zachytit realitu dospívání a to, jak se mladí chovají, co dělají a co dokážou udělat, třeba čistě jen proto, aby si vrzli. Jako kdyby ty zábrany byly trochu jinde, a ony jsou trochu jinde, ale takhle to sledovat... Není to příjemné.

Sejmout zabijáka (Kille the Irishman, 2011) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale za mě je tohle film, který sice může být podle skutečné události, ale zůstává nesmírně předvídatelný a nesledujeme zde postavy, které by byly nějak výjimečně zajímavé. Ztvárnění je celkem realistické, ale postavám to překvapivě nepřidává, ale ještě ubírá na jejich filmové obyčejnosti.

Mlčení (Silence, 2016) - 90 %
Martin Scorsese patří k režisérům, které zbožňuji a je vidět, že už ve svém věku dávno ví, jak točit film, jak jej udělat poutavým, krásným a navíc sdělit i nějaké myšlenky, o kterých můžete přemýšlet. Tohle se podařilo ve snímku "Silence", jehož anglický název je mnohem výstižnější. Skvělé herecké výkony, ale především úchvatná kamera a režie.

Žádné komentáře:

Okomentovat