úterý 11. července 2017

Arès, Begum Jaan, By the Light of the Silvery Moon, Earthtastrophe, Pevnost


Arès (2016) - 55 %
Vizuálně to vůbec není špatný snímek, ale vzhledem k tomu, jak se tvůrci snažili v tomhle ohledu, je skoro škoda, že to je využito v podstatě jen proto, aby se párkrát objevily docela pěkné exteriéry. Příběh se jinak soustředí na chudinské drama, kdy chudoby je možné zbavit se vítězstvím v brutálních zápasech. Nic překvapivě silného.

Begum Jaan (2017) - 50 %
Dobově je to celkem hezky zachycené, jsou zde scény, které jsou vizuálně pěkné, ale nebýt úvodní scény, tak tu není v podstatě nic, co by mě nějak víc zaujalo. To, co následuje po ní, vám navíc přijde trochu mimo. Snímek je příliš moc dlouhý a nemá v sobě dost silného na to, aby udržel divákovu pozornost.

Hned titulní píseň se mi nelíbila a tak nějak celkově vytvořila prostředí pro celý film, který je takovou místy hravou, místy utahanou romantickou komedií s nějakou tou písní, kdy ani jedna není taková, že by vás dovedla strhnout. Místy probleskne dobrý vtípek, místy se přistihnete, že nevíte, proč na to koukáte.

Earthtastrophe (2016) - 30 %
Takové hodně překombinované sci-fi, ale to jen proto, že tvůrci chtěli ohromit diváky a nadchnout je zajímavý digitálními triky. Zase tak zajímavé nejsou, ale pravda, nejsou ani odfláklé. To celé vede ale k celkem stupidnímu příběhu, který chce být nablýskaný, ale k tomu má opravdu hodně daleko. Zapomenutelné televizní béčko.

Pevnost (Killa, 2014) - 70 %
Nic velkolepého, žádné zpěvy, prostě jen snímek o tom, jak je pro malého chlapce těžké se vyrovnat se smrtí otce, navíc ještě ve chvíli, kdy se s matkou stěhují na venkov, on je zde nový a nikoho nezná. Je to podáno lidsky, poklidně, i když to drama je stále v pozadí cítit, s příjemnými hereckými výkony hlavně dětí.

Žádné komentáře:

Okomentovat