pátek 21. července 2017

Agent, Campfire Kiss, Kytice, Velká žranice, Revelations




Agent (2017) - 30 %
Klasický levný film, který chce být sci-fi a zároveň napínavý. Spousta nudného materiálu, který se vás snaží dostat až k tomu, že to dokoukáte a budete zde mít nějakou pointu. Trikově nuda, herecky nic moc, dějově to bohužel také není zrovna něco extra. Takže v konečném součtu je "Agent" slabý podprůměr.

Campfire Kiss (2017) - 40 %
Romantická komedie o tom, jak si matka hledá cestu k synovi a otec k dceři, a to prostřednictvím pobytu v divočině a především jejich vzájemné lásky, kdy se jako dva cizinci nezamilují na první pohled, ale stejně budete vědět, jak to vlastně celé skončí. Film by byl teprve zajímavý, kdyby se do sebe zamilovaly i jejich děti.

Kytice (2000) - 75 %
Tenhle snímek jsem měl rád už po prvním zhlédnutí, což bylo v rámci nějakého školního promítání. A líbí se mi pořád. Nadávat na to, že to Brabec pojal jinak, než si někteří čtenáři představují, mi přijde trochu ujeté, protože tohle je prostě Brabcova představa. A na rozdíl od jeho ostatních filmů, se tenhle jeho kýč prostě povedl.

Velká žranice (La grande bouffe, 1973) - 80 %
Ano, tohle je hodně drsná kritika společnosti 70. let, ale vtipné na tom je, že je to kritika i současné společnosti. Konzum nám pořád vládne, pořád uděláme všechno pro to, abychom naplnily svoje choutky a je jedno, jak se u toho chováme. Jasně, je to hodně nadsazené, ale ta podstata naší společnosti v tom vidět je, bohužel.

Revelations (2016) - 70 %
Snímek "Revelations" je ukázkou toho, jak dokáže být indický film dramaticky poetický. Opět se jedná o film, který postrádá jakékoli klasické prvky bollywoodského filmu, za to se snaží o to, aby zajímavě prezentoval prostředí a postavy. Ale musí vám sedět pomalé tempo, které snímek používá v míře hojné.

Žádné komentáře:

Okomentovat