úterý 18. července 2017

Nádherná Zelená, Člověk bestie, Horalka, Q, The Circle


Nádherná Zelená (La belle verte, 1996) - 70 %
Jasně, ta komedie v sobě má hodně ekologického a snaží se předávat nějaké poselství, ale na druhou stranu jsou zde skvělé vtipné momenty, kdy jsem se skutečně bavil. Navíc tu vidíte Marion Cotillard v jedné z jejích prvních rolí a krásně jí to sluší. Ke konci už to trochu ztrácí, zábava jde do pozadí, ale úvod je skvělou ukázkou francouzské komedie.

Člověk bestie (La bête humaine, 1938) - 70 %
Samotný příběh je dobrý, přece jen je to vlastně francouzská klasika, ale v tomhle podání je výborný hlavně díky hereckým představitelům, kteří se zde sešli. Jean Gabin patří k nejlepším francouzským hercům, a tohle je snímek, který to docela pěkně dokazuje. I když je to na první pohled obyčejná historka z železnice, člověk zde hraje hlavní roli.

Horalka (La ciociara, 1960) - 70 %
Sophia Loren a Jean-Paul Belmondo předvádějí zajímavé a silné souznění, které byste možná hlavně od Belmonda nečekali. Ale on byl skutečně natolik velkým hercem, že zvládnul bravurně i podobné role. Obyčejní lidé zde nejsou tak obyčejní, jak by se zdálo, a ani válka není dost silná, aby zabila byť to zlé.

Q (2014) - 60 %
Tenhle film hodně klame tělem. Na první pohled máte pocit, že je to zaznamenání obyčejného, nuzného života v Indii, který není jednoduchý, ale rodiče, nebo v tomto případě jen matka, se snaží o to, aby vychovávala děti. Ale na druhou stranu je to snímek, který hraje jen na finále, které vás přece jen trochu donutí přemýšlet. A nejsou to hezké myšlenky.

The Circle (The Circle, 2017) - 60 %
Ten snímek má strašně dobré téma, ale jednoduše zde bylo moc prvků, které mi trochu vadili a kazili celkový zážitek. V první řadě to byla postava Emmy Watson, která mi prostě nepřišla dobrá, její vývoj zvláštní, její motivace nedostatečné. Pak to byla i malost tématu, které jako by mělo jen lokální dopady, nikoli světové, jen s několika náznaky. Ale donutí vás to přemýšlet, hodně přemýšlet. A to je dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat