středa 5. července 2017

Blood Money, Boyka: Undisputed IV, Mladá a divoká, Norimberský proces, Julie


Blood Money (2012) - 50 %
Kdyby ten snímek nebyl tak přímočarý a nebylo v podstatě od začátku jasné, jak se hlavní postava bude vyvíjet, možná by to bylo o něco zajímavější, ale tohle je celkem obyčejný, i když nablýskaný příběh o sebedestrukci, kdy už jde jen o to, jestli na konci hrdina změní svůj osud, anebo nikoli. Asi se dá očekávat, jak to dopadne.

Boyka: Undisputed IV (2016) - 70 %
Tady je to hlavně o tom, na jakou rychlost jede Scott Adkins a on očividně jede na nejvyšší stupeň. Co tu předvádí v aréně je naprosto neskutečné, a i když je samotný příběh hodně velké klišé, tak jeho akčně akrobatické výstupy prostě dokazují, jaký je machr a že si prostoru před kamerou zaslouží co nejvíce.

Mladá a divoká (Joven y alocada, 2012) - 40 %
Škoda, že je snímek tak plochý a v podstatě se zde nic zajímavého nestane. Očekáváte, že to bude peprné, ale nic pořádného zde neuvidíte, kromě několika krátkých záběrů z porna. Tohle mi prostě přijde jako takový alibismus a vzhledem k tématu hodně nevyužitý potenciál být skutečně explicitní, ale pořád zábavný.

Norimberský proces (Judgement at Nuremberg, 1961) - 90 %
Když dá člověk šanci starším filmům, může být po zásluze odměněn. Tohle je i případ filmu "Norimberský proces", který nejen, že má výtečné herecké obsazení, ale je skutečně silnou a zajímavou polemikou o tom, co je to spravedlnost, kdo nese odpovědnost a kdo je skutečně viníkem. Není tu jediný špatný herecký výkon!

Julie (Julie, 1977) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle v podstatě psychologický film o závislosti na jiné ženě, díky které se hlavní postava dostane do nepříliš zajímavých situací, i když sem tam se to snaží o trochu napětí, mě prostě nebavil. Herecky to není zlé, ale ani jedna herečka tu pro mě nevyniká. Ne, tohle pro mě byl jen průměr. A to jsem hodný.

Žádné komentáře:

Okomentovat