čtvrtek 27. července 2017

Abraham Lincoln, Baasha, Bahubali 2: The Conclusion, Bachaana, Drone Wars




Abraham Lincoln (Abe Lincoln in Illinois, 1940) - 70 %
Ale jo, na to, jak je to staré, a na to, jak to po několika prvních minutách vypadá divně a škrobeně, tak se to nakonec změní v dobrý film, kdy hlavně Raymond Massey ukazuje, že postava Abrahama Lincolna je vděčná a že pokud se jí chopí dobrý herec, tak to ani nevyznívá tak pateticky, jak byste se báli. 

Baasha (1995) - 70 %
Nějak mi přijde, že tyhle starší indické filmy, které se snaží spojit podívanou se sociálními problémy, fungují lépe než současné snímky, které jsou technologicky vypiplané a rádoby dokonalé. "Baasha" je špinavější, drsnější a není tak blazeovaný, i když i tohle je snímek, kde jsou scény, které chtějí jen rozesmát, což se k drsnému vyznění místy moc nehodí.

"Bahubali 2: The Conclusion" je pro mě nakonec trochu zklamáním, protože jsem sice dostal to, co jsem očekával, ale pouze ve scénách, které jsou trikové nebo akční. Pokud na ně ale dojde, je to nádhera pohledět, a to nejen proto, že jsou technicky úchvatné, ale i proto, že jsou nápadité a originální.

Bachaana (2016) - 60 %
I v Pákistánu jsou schopni natočit dobrý akční thriller, i když v bollywoodském stylu a místy zbytečně odlehčený, ale se zajímavými postavami. Dost často si ale budete říkat, jestli je tohle dobrá a propracovaná obrazová kompozice, anebo je to už kýč, který příliš hýří barvami a příliš se divákovi podbízí.

Drone Wars (2016) - 30 %
Béčkový film, který mě neurazí, kde si postavy hrají na rádoby drsňáky, ale kde pořádně nebudete vědět, proč se to jmenuje, jak se to jmenuje, protože těch dronů tu zase moc není a většina děje se odehrává bez nich. Klasická ukázka toho, že plakát vypadá lépe než produkt, který nakonec dostanete.

Žádné komentáře:

Okomentovat