čtvrtek 13. července 2017

Světová teta Velvet, Irada, Isolation, Král Krysa, Revizoři


Světová teta Velvet (International Velvet, 1978) - 60 %
On je to celkem obyčejný film o tom, jak se dívka dostane k něčemu, co ji baví, jde si za svým snem a nakonec i dokáže něco velkého přesto, že ve svém živote utrpěla velkou ztrátu. Ale díky tomu, že jsou tu herci jako Christopher Plummer, který je tu krásně zábavný, a Anthony Hopkins, který je prostě dobrý, dá se to snést.

Irada (2017) - 60 %
Na první pohled je to ekologický snímek, na druhý pohled je to vlastně revenge movie. Ať tak nebo tak, není to vyloženě špatné, je to natočeno tak, aby to bylo divácky přístupné a přesto zde bylo ono poselství, které je alespoň založena na celkem jasných důkazech. Člověk člověku vlkem a nejspíš se snaží sám vyhubit.

Isolation (2015) - 60 %
Netvrdím, že se tu tvůrci pokusili vyloženě o naprosto originální thriller, ale přece jen se zadařilo trochu zamotat hlavu, kdy si nejste jistí, kdo je vlastně ten šmejd. Navíc jsou tu herci, které mám docela rád jako Dominic Purcell nebo Stephen Lang. Za mě celkem fajn jednohubka se skvělými záběry na žraloky.

Král Krysa (King Rat, 1965) - 70 %
Jak přežít v singapurském vězení na konci druhé světové války? Takhle. Tenhle snímek není akční, není o tom, jak byli všichni vojáci hrdinové, ale je o tom, co to je přežívat v podmínkách nejistoty, co to je, snažit si udržet zdravý rozum a prokopat se až do chvíle, kdy možná dojde k osvobození. Psychologicky je to dobré.

Revizoři (Kontroll, 2003) - 70 %
Tohle je takový docela dobrý trip, aneb jak udělat zajímavý film i z celkem nezajímavého tématu. I když pravda, o revizorech se dá vyprávět různě, ale stejně nečekáte to, co v maďarském podání dostanete. Je to zajímavá, bizarní jízda, je drsná, v MTV střihu, ale to všechno dohromady tvoří dobrý celek.

Žádné komentáře:

Okomentovat