sobota 1. července 2017

Aftermath, Něco jako komedie, It's Not My Fault and I Don't Care Anyway, Jack se chystá vyplout, Jai Ho


Aftermath (2017) - 60 %
Arnold Schwarzenegger předvádí, že umí hrát, a co si budeme povídat, mně to v případě tohoto filmu celkem stačí. Příběh je docela dobře dramatický a Arnold předvádí, jak i tuhle rovinu celkem snadno zvládne. Je to hodně tichý film, ale ty emoce v něm jsou, i když jsou až na pár okamžiků celkem potlačeny a je na divákovi, aby si je domýšlel.

Něco jako komedie (It's Kind of a Funny Story, 2010) - 60 %
Zach Galifianakis v roli, kde ho mám docela rád, navíc ve filmu, který si bere vděčné téma - dospívání, navíc tady komplikované tím, že je hlavní hrdina (nikoli Zach Galifianakis) dost narušený a spáchá sebevraždu. Mezi podobně narušenými má najít cestu. Bohužel je to takové místy celkem nijaké a hlavní hrdina je vlastně nezajímavý.

Taková snaha o to, aby se jednalo o kriminální komedii, která se snaží i něco říct mít v sobě nějaké poselství, ale celkově to jednoduše zklamává ve všech ohledech, respektive ve všech ohledech je to průměrné. Když už máte pocit, že přijde nějaká větší myšlenka, hned je to zabito nějako další průměrnou scénou.

Jack se chystá vyplout (Jack Goes Boating, 2010) - 55 %
Snímek "Jack se chystá vyplout" je založený na hereckých výkonech, což je bohužel škoda, protože to je skutečně to hlavní, je to důležitější než samotný příběh, který je o čtyřech lidech, kdy ani jeden z nich to nemá v životě zrovna moc jednoduché, protože pořádně neví, jak mají žít. Herci jsou tu prostě dobří. A chce se říct, že jen oni.

Jai Ho (2014) - 55 %
Nese si s sebou zkušenosti z armády a nejspíš i nějaká ta traumata. Dovede se být za sociálně slabší, ale do toho ještě zpívá a tancuje, překvapivě ladně, což byste u jeho tělesné konstituce ani nevěřili. Salman Khan je hvězdou tohoto filmu a stojí na něm to, jestli se vám bude líbit, nebo ne. Střídání komedie a dramatu zde ale bohužel tolik nefunguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat