pondělí 17. července 2017

Mizerové II, Colossal, La Bamba, Krásná Junie, Ottaal


Mizerové II (Bad Boys II, 2003) - 55 %
Je to prostě pokračování dvojky. Bay chce být ještě velkolepější, ale v podstatě se jen opakuje. Je zde ještě více zpomalovaných záběrů, ještě více techniky a málem se zapomnělo na to hlavní - parťáctví. Ale hlavní dvojce to naštěstí zachraňuje a pořád zde má několik světlých a zábavných momentů, kterými si vás získají.

Colossal (2016) - 80 %
Za mě je tohle jeden z nejoriginálnějších snímků, jaký jsem viděl, kdy spojení vztahového a osobního dramatu s kaiju snímkem je tak neskutečné, alespoň v tomhle pojetí, že jsem si jen říkal, jestli je možné, že tam hrají ti, co tam hrají. Ale díky nim je to skvěle provedené a herecky parádně zvládnuté. Výborný film.

La Bamba (La Bamba, 1987) - 60 %
Ten příběh sám o sobě je zajímavý a hodně smutný. Když se podíváte na to, kolik bylo Valensovi, když zemřel - pouhých sedmnáct let. Vycházející hvězda... Buddy Holly to samé, jen o pár let starší. Jak by asi vypadala hudba, kdyby jejich život neskončil? No, rozhodně bychom neměli píseň "American Pie". Ač silný příběh, zpracování mi přišlo spíš mdlejší.

Krásná Junie (La belle presonne, 2008) - 40 %
Snímek o dospívání o tom, jak je to těžké, ale celé je to podané tak okatě depresivně, že je vám jasné, jaké směřování to bude mít. A díky tomu, že postavy nejsou nijak skvělé, a to ani herecky, nedostanete se do tohohle snímku a nebudete ho obdivovat za to, jak je realistický a současný. On totiž není.

Ottaal (2014) - 70 %
Když člověk pronikne trochu hlouběji do indické kinematografie, celkem mile zjistí, že to skutečně nejsou jen bollywoodské trháky, ale jsou to i další filmy, které jsou mnohdy zajímavější, ale také nečekané svým pojetím. Třeba jako tahle adaptace Čechova v současné době, v Indii a se spoustou kachen.

Žádné komentáře:

Okomentovat