úterý 4. července 2017

Autohead, Zlato, Jack Reacher: Nevracej se, Johnny Mnemonic, Neporazitelný: Vykoupení


Autohead (2016) - 80 %
Jakmile Indové přijdou s nějakým filmem, který je pod dvě hodiny, je na tom něco podezřelého. A z mé zkušenosti zatím v tom dobrém smyslu slova. Found footage/mockumentary snímky nemám rád, ale tohle pojetí, které se nesnaží zbytečně předvádět, mi prostě sedlo. Být rikšou není jednoduché a tenhle film to nádherně ukazuje. Velmi nepříjemné scény tu najdete.

Zlato (Gold, 2016) - 70 %
Nemyslel jsem si, že by mě snímek s tímhle názvem a s Matthewem v podobné roli - hlavně vizuálně - dovedl moc zaujmout, ale nakonec se ukázalo, že ten příběh je herecky skvělý a navíc podán s příjemným nadhledem, že jsem se prostě bavil. Ne přímo od začátku do konce, ale rozhodně mě sledování nemrzelo ani trochu.

Jack Reacher: Nevracej se (Jack Reacher: Never Bo Back, 2016) - 60 %
V mém případě snímku hodně pomáhá, že se zde objevuje Cobie Smulders, kterou mám hodně rád a kterou vždycky rád vidím. Akční to je dost, Tom Cruise ani s věkem zatím nic neztrácí, anebo je to alespoň podáno tak, že to vypadá, že nic neztrácí. Jinak je to ale takový hezký thrillerový mainstream.

Johnny Mnemonic (Johnny Mnemonic, 1995) - 70 %
Snímek "Johnny Mnemonic" má v sobě tolik parádních a ujetých nápadů, že prostě nemůžu jinak, doslova jsem se celou dobu zubil nad tím, co všechno tvůrce napadlo. Keanu je celkem toporný, což se od něj čeká, ale Dinu Meyer mám moc rád, no a navíc zde je krásně ujet Dolph a klasicky démonicky Udo. Jo, tohle je bizarně pěkná zábava.

Neporazitelný: Vykoupení (Undisputed III: Redemption. 2010) - 60 %
Dobré, má to pořád pěkně drsnou atmosféru a je vidět, že správně vybraný herec filmu hodně pomůže. Scott Adkins je přesně tím správným hercem a jeho přítomnost povznesla celou sérii. Tady se z něj navíc stává v podstatě kladná postava, což bylo nezbytné, když už se mělo jednat o delší sérii s Boykem v hlavní roli.

Žádné komentáře:

Okomentovat