sobota 15. července 2017

After the Reality, Mizerové, Borstal, Captains of the Clouds, Mumbai Cha Raja


After the Reality (2016) - 45 %
Skoro to vypadá jako nějaká divná romance a musím říct, že prostřihy na reality show se mi líbily ze všeho nejméně. Je zde trochu dramatu, které má i své dobré momenty. Komedie to rozhodně není, je jí tam, ani ne, co by se z nehet vešlo. Ale postavy jsou místy i docela snesitelné a nemá to zbytečně protlačený happy end.

Mizerové (Bad Boys, 1995) - 70 %
Tady pořád ještě vládne spíše nostalgie, protože tohle je film, který mě kdysi na konci těch 90. let dostal a já jsem si postavy, které tak skvěle - rozuměj zábavně - zahráli Smith a Lawrence, zamiloval. To pořád trvá - hlavně proto, že se mi buddy movie líbí - i když Bayův velikášský a patetický styl je prostě už tady tak patrný a tak otřesný.

Borstal (2017) - 40 %
Čekal jsem, že to bude nějaká taková ta klasická britská amatérská ptákovina, která si hraje na drsnou gangsterku ze současnosti, ale nakonec se ukázalo, že to až tak hrozné není. Amatérské to je, nějaká myšlenka tu také je, jen to provedení je takové jalové a dovede celkový prožitek docela zkazit. Nic převratného.

Captains of the Clouds (1942) - 60 %
James Cagney je výborný herec a dokáže tenhle film utáhnout, jenže je to právě film, co se sráží sám dolů. Není to nic výjimečného a vlastně jsem měl pocit, že to je jen taková hra na letce. Vzdušné scény ujdou, ale nejsou nijak skvělé, nebýt pak Cagneyho postavy, tak to není ani dějově zajímavé, protože zde není nic, co by děj lépe táhlo.

Mumbai Cha Raja (2012) - 60 %
Tohle je vlastně snímek o tom, co dělají kluci v indickém slumu, aby se nenudili. Na snímku je skvělé, jak je to pojato realisticky a jak to prostě není vždy pěkné. Na druhou stranu jsem měl pocit, že je zde víc snaha o realističnost než o skutečně dobrý příběh, který by vás dovedl nějak dostat, třeba i emočně vyždímat.

Žádné komentáře:

Okomentovat