středa 12. července 2017

Haripada Bandwala, Zuřivost rozuzlení, Kshay, Velká čínská zeď, Wernher von Braun


Zuřivost rozuzlení (Fury at Showdown, 1957) - 60 %
Western jsem nějakou chvíli neviděl, což v přepočtu znamená jen tak dva týdny, ale musím říct, že tenhle mě docela potěšil. Není vyloženě jedinečný, ale přece jen má docela dobrou zápletku, jsou zde ti dobří, jsou zde ti špatní, no a dějově čeká i nějaké to drobné překvapení. Mohlo to být ještě o něco drsnější.

Haripada Bandwala (2016) - 20 %
Tohle je přesně ten typ indického filmu, který nemám moc rád. Nevadí mi samotné zpěvy ani barevnost, ale vadí mi, jak je to všechno strašně happy, ale při tom bez smyslu. Jednoduchá romance, která je prokládána stupidně nevtipnými scénami, nemluvě o tragických postavičkách, které nejsou zábavné.

Kshay (2011) - 60 %
"Kshay" je další zajímavý alternativní indický snímek, kdy se ukazuje, že Indie není jen Bollywood, ale jsou to i další, méně mainstreamové filmy, které si mohou najít svoje publikum třeba tím, že jsou docela chytré, zajímavě natočené, nebo jiným způsobem intenzívní. "Kshay" neohromí, ale není to špatné.

Velká čínská zeď (The Great Wall, 2016) - 80 %
Podobný snímek jsem čekal a jsem za to rád. Přesně tohle jsem si představoval po tom, co jsem viděl trailer. Jednoduchý příběh, parádní akce a nádherné vizuální kompozice, které umí jen Číňané. A možná ještě Japonci. Já jsem se bavil a je mi celkem jedno, kolik museli Mattovi zaplatit, aby v tom hrál.

Wernher von Braun (1960) - 70 %
Povedený snímek, který skutečně není sci-fi, ale je to docela dobrá polemika o tom, co je to vlastenectví a co je to zrada. Film v tomhle ohledu není vyloženě jedinečný, ale jeho skoro až noirové podání mu přidává na atmosféře, která je místy skutečně dobrá. Zajímavé snímky člověk někdy vykope.

Žádné komentáře:

Okomentovat