neděle 16. července 2017

Do Lafzon Ki Kahani, I Wanted Wings, Instant Death, Kuma, Černý déšť


Do Lafzon Ki Kahani (2016) - 60 %
Tenhle snímek je prachobyčejná romance, která jev závěru ještě zbytečně slzopudná, ale ona funguje. Funguje díky tomu, že jsou zde postavy, které jsou jednoduše zajímavé a dobře zahrané. Povedený casting vás přiměje snímek sledovat od začátku až do konce, kdy budete přát hrdinům, aby to skončilo dobře.

I Wanted Wings (1941) - 50 %
Další válečný film o letcích, který si nejspíš nebudete ani pamatovat, protože ničím výrazně nevyniká, i když dostal Oscara za speciální efekty. Nemůžu si pomoct, ale standardy byly tentokrát celkem nízké. Je to zbytečně moc nablýskané, aby to bylo na pohled pěkné, což mi k tomuhle příběhu nesedlo.

Instant Death (2017) - 40 %
Snímek "Instant Death" nám ukazuje jednu zásadní skutečnost. Lou Ferrignovi je v roce 2017 už 65 let a pořád vypadá hodně dobře. To, že herecky je na tom hůř, to se dá čekat, bohužel nejvíce to bolí v akčních scénách, které jsou hodně pomalé. Na druhou stranu oproti takovému Seagalovi se alespoň ještě snaží.

Kuma (Kuma, 2012) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale jako kdyby se snímek snažil být výjimečný především tím, že je zde jiná kultura. Příběh, který se pak odehrává, zase tak výjimečný není, spíše je to hromadění témat, která jsou v poslední době rozebírána, na jednu hromadu bez toho, aby zde bylo možné hledat nějakou velkou pravdu.

Černý déšť (Kuroi ame, 1989) - 80 %
Popravdě mě na snímku nejvíce zaujala skutečnost, že i když jsem si Hirošimu představoval jako obrovskou oblast, kde už nic neexistuje, tak se lidé ukázali být jako šváby. Dokáží přežít v podstatě kdekoli, i když samozřejmě podmínky nejsou zrovna ideální. Jen to umírání pak může být o dost nepříjemnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat