pondělí 3. července 2017

Aarakshan, Havaj, Jimmyho tančírna, Johnny Belinda, Neporazitelný II: Poslední zůstává


Aarakshan (2011) - 70 %
Amitabh Bachchan patří k těm hercům, které mám v indickém Bollywoodu rád a jeho současnou podobu a současné hraní mám ještě raději než jeho dřívější filmy. Proto mě snímek dovedl zaujmout hlavně díky němu, i když je zde snaha i o příběh, který má své dobré dramatické momenty, hlavně pak v závěru. Ale přece jen je to v tomhle případě zbytečně dlouhé.

Havaj (Hawaii, 1966) - 60 %
První hodina, kde se divák seznamuje s prostředím a poznává zajímavé postavy přímo na ostrovech, je to ještě docela dobré, ale jakmile už se z toho snaží film vytřískat lidské drama, už to to k nefunguje, a to i přes zajímavé herce, kteří se zde objevují. Tohle mělo větší potenciál, i když pravda, z havajských filmů je tenhle ten lepší.

Jimmyho tančírna (Jimmy's Hall, 2014) - 55 %
Na snímku "Jimmyho tančírna" je zajímavé hlavně to, jak je také možné se podívat na historické události, v tomhle případě prostřednictvím jedné tančírny, u které byste si řekli, že není nijak důležitá. A přesto byla. Děj mě ale nedokázal zaujmout, jak by bylo asi záhodno pro film o událostech, které mi nejsou tolik známé.

Johnny Belinda (1948) - 90 %
Za mě nečekané překvapení a velmi dobrý film. Chtělo by se říct, že film s hluchou dívkou je skoro tutovka, ale tady je to podáno neskutečně lidsky, krásně, a přitom hodně drsně, kdy jsou zde scény, které nečekáte. Velmi dobrý film, který by si rozhodně nezasloužil zapadnout, už jen pro ty nádherné herecké výkony.

Neporazitelný II: Poslední zůstává (Undisputed II: Last Man Standing, 2006) - 70 %
Michael Jai White a Scott Adkins ukázali, že je možné ze série "Neporazitelný" vytřískat mnohem více, než se povedlo prvnímu filmu. Oba titulní herci jsou skvělou volbou a jejich zápasení je prostě drsné, plné adrenalinu. Scott je zde hnusák, ale přesně to bylo potřeba. Vrcholem skoro není ani samotný zápas, ale to mezitím.

Žádné komentáře:

Okomentovat