sobota 21. listopadu 2015

Zrcadlo, Ashby, Narcopolis, Posthumous, Regular Show: The Movie


Zrcadlo (Zerkalo, 1975) - 50 %
A zase jeden z těch filmů, které si budu muset pustit ještě někdy jednou, abych docenil jeho velikost, protože zatím jsem ji nedocenil. Tarkovsky se pokusil o trochu jiný přístup, je ještě více filosofická a abstraktní, a to mi prostě nesedlo. Ty obrazy jsou zajímavá, stejně jako prolínání technik, ale beru to jen jako zajímavé.

Ashby (2015) - 70 %
Mickey Rourke zase jednou ukazuje, že umí hrát a že nechce brát jenom role proto, aby si vydělal. Tady se snaží a jde mu to s lehkostí, pořád to v sobě má a skvěle se doplňuje s mladou generací, které ještě bez problémů stačí. Jeho postava je zajímavá, i když trochu klišovitá ale romance, která je na pozadí jeho osudu podána, je díky Emmě prostě fajn.

Narcopolis (2015) - 40 %
Téměř amatérské sci-fi, které chce ukázat, že na to má. Nemyslím v rovině trikové, protože zde v podstatě triky nejsou, ale v rovině příběhové. Tohle je jeden z těch filmů, které se snaží říct, že mají co říct. A sem tam se to i trochu daří, jen kdyby to nepadalo do klasických sci-fi klišé. Ten originální nápad se z toho vytrácí.

Posthumous (2014) - 55 %
Ale tak jo, budu trochu milý, protože se mi tenhle nápad celkově líbil. Sama premisa je zábavná, jen je škoda, že se z toho udělal celkem obyčejný romantický film, který má standardní gradaci. Opět to zachraňují celkem příjemní a snesitelní hrdinové, na které se i chcete dívat a nevadí vám jejich osud sledovat.

Regular Show: The Movie (2015) - 50 %
Možná bych to ocenil více, kdybych měl postavám trochu delší vztah, ale seriál jsem nikdy neviděl, tak jsem chtěl zkusit filmové provedení. Hodně mi to připomínalo něco, co by mohlo odpadnout od tvůrců "Simpsonových". Ale musím tomu uznat nějaký ten vtip, který se povedl, stejně jako ujetost, kterou celý příběh jel.

Žádné komentáře:

Okomentovat