úterý 10. listopadu 2015

Motýlek, Dou sing 2: Kai tau dou sing, Mlha nad mořem, Star Trek: Renegades, Straight Outta Compton


Motýlek (Papillon, 1973) - 60 %
Hodně přeceněný film, anebo film, na který musím mít trochu jiné životní zkušenosti, abych ho skutečně přijal jako něco velkého. Ne, nelíbil se mi příběh, který byl nesmírně utahaný a vlastně mi ani nesedělo ticho postav, které se celým filmem proplétalo. Herecky dobré, ale tohle mi rozhodně nestačilo.

Nebýt toho malého kluka, který chvílemi skutečně řádí a je sranda se na něj koukat, tak nemá smysl se na tenhle film moc dívat. Chybí zde nějaká skutečně dobrá hlavní postava, respektive její představitel, který by nějaký způsobem vynikal. Bohužel Stephen Chow se do série nevrátil a je to škoda.

Mlha nad mořem (Haemoo, 2014) - 75 %
Další krásná ukázka toho, jak dobré filmy umí Jihokorejci točit. Na tohle se prostě dobře kouká, i když je téma velmi dramatické a tragické. Skoro je škoda toho zbytečná, především hudebního patosu v závěru, který se snaží za každou cenu vytvořit emoce v divákovi, ale jinak je to velmi dobrá podívaná, která s vámi dovede zamávat.

Star Trek: Renegades (2015) - 60 %
Nejsem příliš velký trekkie, ale musím říct, že se mi tahle snaha vrátit "Star Trek" na televizní obrazovky docela líbí. Je vidět, že je to levné, přesně jak se v televizi, alespoň podle staršího modelu, očekává, ale jsou zde trikové scény, které jsou překvapivě velmi dobré. Jako sci-fi to příliš nenadchne, ale jako tribut to není zlé.

Straight Outta Compton (Straight Outta Compton, 2015) - 80 %
Až mě překvapilo, jak mě snímek zaujal. Je to dobře natočené, je to silná výpověď, ale přitom zde - většinu doby - není patos, který by to kazil. Je to dramatické, je to historické a je to zajímavé v tom, co všechno se dozvíte. No jo, a to jsem si myslel, že o americkém rapu něco málo vím. Ale je to opravdu jen málo. Výborný film, naprosto skvělý herecky a hudebně.

Žádné komentáře:

Okomentovat