sobota 14. listopadu 2015

Turks fruit, From Vegas to Macau II, Hood, Kolt pro leváka, The Phantom Planet


Turks fruit (1973) - 80 %
Paul Verhoeven dávno před příchodem do Hollywoodu ukázal, že umí točit skvělé filmy, stejně jako Rutger Hauer ukázal, že je skvělým hercem, který je ochotný dělat víc než jiní. A také ukázat víc. Tady se ukazuje, že nahota je naprosto přirozená a má ve filmu smysl, pokud se použije k určitému účelu, který je zde krásně depresivně prezentován.

From Vegas to Macau II (2015) - 75 %
Zasmál jsem se, užil jsem si pořádné cool scény a dokonce jsem i snesl to, jak jsou některé triky pořád ještě špatné a jede se spíše na rychlost než na kvalitu. Chow Yun-Fat mě ale v tomhle filmu nesmírně bavil. Líbí se mi, jak je v šedesáti schopný si sám ze sebe dělat legraci. Asi bych ale přece jen více ocenil, kdyby se vrátil ve vážnějším filmu v téhle sérii. Ulítlé je to ale parádně.

Hood (2015) - 40 %
Tohle je prostě téma, které se mi líbí, a jsem rád, že se mu věnují různí filmaři. Bohužel tohle je krásná ukázka, že bez umu natočit film prostě nejde. A tady je to neumětelství vidět až na příliš mnoha faktorech - herectví, akční scény, gradace, atd. Je toho moc, co z toho filmu dělá příliš špatný kousek.

Kolt pro leváka (The Keft Handed Gun, 1958) - 70 %
Paul Newman už na začátku své kariéry ukazoval, že bude velkým hercem a že pro něj nebude problém zahrát charaktery, které jsou sice profláklé, ale pořád zajímavé. Dal svému Billy Kidovi ten správný punc a díky němu je tenhle snímek správně dramatický. Trochu zapomenutý western, ale rozhodně neprávem.

The Phantom Planet (1961) - 45 %
Takové klasické béčko své doby, které nepřineslo nějaký zásadní příběh, ani zásadní triky, ale dá vám přesně to, co očekáváte. A možná ještě trochu méně. Není to příliš zábavné, je to celkem toporné, ale pokud jste viděli více sci-fi béček z daného období, jednoduše vás to nemůže až tak překvapit. A ani nebudete tak zhrozeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat