pondělí 23. listopadu 2015

Mladý Frankenstein, Teen Lust, Lví král, Richard the Lionheart: Rebellion, The Overnight


Mladý Frankenstein (Young Frankenstein, 1974) - 85 %
Vtipná komedie, která si na jednu stranu utahuje z klasiky skutečně velké, a na druhou stranu se pak jedná o něco, co tuto klasiku ctí a uvědomuje si, jak velký to byl mezník ve světovém hororu a jak je to pořád nesmírně dobrý film. Gene Wilder je skvělý a i další postavy jsou výborně ujeté. Místy jsou zde skvěle promyšlené scény.

Teen Lust (2014) - 40 %
Na tomhle filmu je vážně pěkné, jak je ta zápletka ujetá a jak vychází z toho, že jde o to, aby se kluk vyspal s holkou ne proto, že po ničem jiném netouží, ale proto, že musí, jinak bude obětován. Bohužel to nakonec není tak vtipné, jak se to tváří, ale je to docela snesitelné, což mě samo o sobě překvapilo.

Lví král (The Lion King, 1994) - 90 %
Další disneyovka, která je slavná a mně přesto nesmírně dlouho unikala. Konečně jsem se na ni mohl podívat a konečně jsem mohl říct, že to je další vrchol tohoto studia. Ta animace byla před těmi jednadvaceti lety pořád ještě krásná a ten příběh, ač je jednoduchý, je prostě silný a udělá na diváka dojem, jedno kolik je divákovi let.

Historický film, který se snaží ukázat, že to jde levně, ale přitom zajímavě, kdy zajímavě znamená, že v tom budou nahé ženy a bude v tom i trocha brutality. Richard Lví srdce je zajímavá postava, ale v tomhle případě se prostě jedná o jednoho "hrdinu" z mnoha, který v podstatě ničím nevyniká, stejně jako celý tenhle film.

The Overnight (2015) - 60 %
Osobně jsem čekal a také nakonec doufal, že to bude ještě o něco odvážnější, než jaké to nakonec bylo, ale i přesto je tohle film, který si zaslouží alespoň malý potlesk, protože přece jen narušuje nějaká ta tabu. Nakonec to ale začne až moc připomínat český film "Svatá čtveřice" a závěr je takový spíše neuspokojivý.

Žádné komentáře:

Okomentovat