neděle 15. listopadu 2015

Duch úlu, Anti-Social, Every Thing Will Be Fine, Monster Hunt, Air


Duch úlu (El espíritu de la Colmena, 1973) - 80 %
Někdy člověk objeví skutečně krásné perly. Tady je nádherně vidět, jak není "Frankenstein" pouze alegorií, ač jí zároveň je. Tenhle film ukazuje, že sami chceme něco, co nemůžeme dosáhnout, anebo je toho možné dosáhnout způsobem, který není tradiční a který se ostatním nemusí zamlouvat. V tomhle je nesmírná síla snímku.

Anti-Social (2015) - 50 %
Na to, že je to "jen další" gangsterka z Londýna, je v tomhle případu trochu vidět, že to točil někdo, kdo umí udělat film a snaží se o to, aby to bylo napínavé, aby to bylo zajímavé, a to i bez toho, aby to bylo naturalisticky drsné, i když ani to by mi nevadilo. Tyhle filmy mě nikdy nebudou moc bavit, ale tenhle je minimálně průměrný.

Every Thing Will Be Fine (2015) - 55 %
Tohle je film, který má co říct, ale bohužel to podává takovým způsobem, který vás dovede celkem rychle omrzet. Wim Wenders je schopný režisér a James Franco hraje skvěle, stejně jako moje oblíbená Charlotte, ale ani jejich výkony nestačily na to, aby mě tenhle tragický příběh s nadějí v pozadí bavil.

Monster Hunt (2015) - 60 %
Až mě překvapilo, jak celkem dětská 3D animace může fungovat v tomhle hraném filmu. Ty postavičky jsou až moc roztomilé, ale ten příběh má spád a hlavně interakce s lidmi mi přišla hodně dobrá. Je to ke konci trochu moc křečovité, ale na to, že jsem do filmu moc velké naděje nevkládal, jsem s výsledkem spokojený.

Air (2015) - 50 %
A já se s tím hodnocením rozšoupnu až na celý průměr. On je ten film sice strašně předvídatelný, a tak nějak i tušíte celkovou atmosféru, ale o to vlastně jde. A když tak nějak dostanete to, co film od začátku slibuje, je to přece jen splnění mise. Není trhák, není to skvělé, ale na ten průměr to hezky sáhne. Na to jsem docela spokojený.

Žádné komentáře:

Okomentovat